Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj trochę po padało i dzisiaj miałem niemiłą niespodziankę w kieszeni przednich drzwi miałem ok 4cm wody nie mam pojęcia jak się tam dostałą. Okna sprawdzałem były domknięte. Macie jakieś pomysły ? Dodam że boczek był suchy ale szyba sucha po opuszczeniu na max i podniesieniu wychodzi mokra. Próbowałem czyścić kanały odwadniające pod drzwiami ale wydaje się że są czyste

Opublikowano
mi tak wchodzi woda ale na myjni tylko przez uszczelke w okolicach lusterka, do wymiany jest, ale nei jest to 4cm wody tylko mala strozka do glosnika na dole
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do porządnego podklejenia pianka wygłuszająca drzwi, musisz zdjąć boczek, jest dobry filmik na youtube.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Jak kolega wyżej, pierwsze co to zdejmij boczki i sprawdź, czy maty masz przyklejone. Jeśli nie to kup jakiś klej uszczelniający, dobrze/starannie podklej. Jeśli maty są potargane to kup obojętnie jaką taśmę dekarską i starannie je posklejaj. Jeśli nie chcesz żeby Ci zgniła podłoga, czy boczki to zrób to jak najszybciej. Ja w moim aucie miałem wszystkie maty poodklejane, bo Panowie zajmujący się przyciemnianiem szyb nie przywiązują wagi do takich bzdetów...

Ja klej kupiłem taki:

BEKO GEKON Klej elastyczny uszczelniający.

Taśma taka może być taka:

Dekarska taśma uszczelniająca Soudaband firmy Soudal

Ja miałem trochę inną taśmę PAROC w paski biało - czerwone. Nie wiem czy w Polsce jest dostępna, bo przywiozłem ją ze Szwecji.

Opublikowano
ok dzięki za info tak zrobię. Poprzedni właściciel oddał samochód do prania jakimś partaczom przed sprzedażą masakra pełno zatrzasków połamanych nie po wpinanych po gubione kołki aluminiowe od listw ozdobnych :/ to i pewnie boczek zdejmowali i zwalili :/ filmik już widziałem ten jak angola demontują i jak przestanie padać to tam zajrzę.