Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy mozna tak przerobic wyswietlacz w komp. i radyjku aby swiecil na niebiesko?? :?: jakies diody wlutowac albo cos :roll: :?:
Opublikowano

Dałeś booooski tytuł wątku - [E36] Niebieski :shock:

:pray: :think: :think: Trzy kolory - niebieski :?: Fajny film, sam Widziałem :!: :cool2:

Pozwolę sobie przeredagować tytuł.

Ktoś miał kiedyś zbliżony pomysł, na większą skalę.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=8787&highlight=niebieski+pod%B6wietlenie

I nie spotkał się tu z uznaniem. :duh:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie rób wiochy... Kup passata jak chcesz mieć niebieskie podświetlnie, tam chyba takie jest, a każde bmw ma pomarańczowe i niech tak zostanie :) Ale na upartego napewno jakoś by dało radę.
Opublikowano
Nie rób wiochy... Kup passata jak chcesz mieć niebieskie podświetlnie, tam chyba takie jest, a każde bmw ma pomarańczowe i niech tak zostanie :) Ale na upartego napewno jakoś by dało radę.

Fakt , nie jest to orginal , ale bez przesady z ta "wiocha"

Do "wiochy" mozna ziliczyc przerabiane na nowsze modele itp. :mrgreen:

Opublikowano

no ta wiocha jest bardzo popularna u naszych zachodnich sasiadow - mowie o przerabianiu na nowszy model szczegulnie czesto z e-36 na e-46 po face liftingu robia zazyczaj przod czasem tez tyl. Coprawda taka zabawa nie dla mnie ale jak jest to zrobione pro a za zachadnia granica zazwyczaj jest to szacunek - wyglada super.

A niebieskie diody to wiocha gdzie kolwiek bys je wsadzil nawet jako dioda od alarmu niebieska w BMW NIE PAUJE !! bo to WT

pozdr.

Opublikowano (edytowane)

w kompie jest pomranczowa folia pod wyswietlaczem , wystarczy ja wyjac i zalozyc diody zamiast zarowki.ewentualnie niebieska zarowke, problem z przyciskami w kompie sa podswietlane pomaranczowym swiatlowodem, wiec tylko zmiana na czerwone moze sie udac :-) ..pisalem o e34, nie zauwazylem ze o innej mowa, ale moze sie komus przyda.

p.s. jesli sie czegs nie da zrobic , to potrzebny jest ktos kto o tym nie wie i to zrobi.

Edytowane przez flash
Opublikowano
no ta wiocha jest bardzo popularna u naszych zachodnich sasiadow

u naszych zachodnich sąsiadów jest parę innych rzeczy popularnych...

latanie w krótkich spodenkach na szelkach i w podkolanówkach

klepanie się po... twarzach w "tańcu?"

krótko z przodu długo z tyłu...

i jeszcze trochę by się znalazło

a tego przerabiania to nie rozumiem już w ogóle... po co coś udawać, jak chce mieć e46 to niech sobie kupi, a jak go nie stać to niech kupi co innego czego się nie będzie wstydził - bo rozumiem że jak przerabia e 36 na coś nowszego to znaczy że się wstydzi nim jeździć

natomiast co do zmiany na niebiesko wyświetlacza...

to już indywidualna sprawa - jak się komuś podoba i zrobi to dobrze to czemu nie.... można lubić beemki i mieć alergię na bursztynowy :mrgreen:

z tym że gdybym miał coś takiego robić to już po całości... zegary też, żeby dyskoteki nie robić

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

to racja ze u zachodnich sasiadow sa rozne dziwne i mniej dziwne obyczaje ale jesli chodzi o tuning BMW to nie wiem czy ktos robi to lepiej! natomiast nawiazujac do slow przedmowcy moza to samo powiedziec ze ktos sie wstydzi jezdzic BMW bo ma zegary na bursztynowo podswietlane :mrgreen: :mrgreen: to niech kupi auto gdzie jeszt na niebiesko albo niech nie zaklada wiekszych lub poprostu innych felg bo to by znaczylo ze na orginalnych wstyd etc. troche dziwne rozumowanie.

Jak komus cos nie pasuje w jego aucie ma prawo zmienic i czy to beda czesci karoseri czy kolor podswietlenia to juz sprawa indywidualna. Pozostaje tylko sprawa wyczucia i dobrego smaku.

Niebieskie diody to najwiekszy hit WT ostanich lat - jak ktos zaprzecza to sam siebie oklamuje :)

pozdr.

Opublikowano

nie kowal nie zgodzę się... nie jest to dziwne rozumowanie...

co innego to upiększanie, czy indywidualizowanie samochodu przez zakładanie spojlerów, siatexów, felg, czy zmiana podświetlenia zegarów... ale to wciąż pozostaje TEN model samochodu,

a przerabianie na INNY model - to próba ukrycia czym faktycznie (jakim modelem) jest ten samochód - stąd moja opinia że może wstydzą się tego co mają...

co ciekawe jakby na potwierdzenie mojej teorii: nie słyszałem jeszcze o przeróbce e-46 na e-30, czy e klasse na pontona, czyli nie chodzi tu o przerabianie swego auta na coś wyjątkowego, "klasycznego"

i mam jakoś dziwne przeczucie że większość tych "przerobionych" pojazdów znajdzie swoje zastosowanie przy paleniu gumy pod różnego rodzaju tancbudami ku uciesze piszczących szesnastek

jak widać moje rozumowanie jest jasne i raczej logicznie do obrony... i hope so :norty:

Twojego zdania zaś nie do końca jestem pewien...

zarzucasz mi dziwne rozumowania a sam na ten sam temat napisałeś:

no ta wiocha jest bardzo popularna u naszych zachodnich sasiadow - mowie o przerabianiu na nowszy model szczegulnie czesto z e-36 na e-46\

a następnie:

Jak komus cos nie pasuje w jego aucie ma prawo zmienic i czy to beda czesci karoseri...

więc o co chodzi... wiocha w końcu czy nie?

a przy okazji co do tuningu niemieckiego...

skąd się bierze takie przekonanie, że niemieckie najlepsze?... może stąd że u nas najbardziej znane?

Podejrzewam że jakby poszukać, to zarówno w Skandynawii, Francji, Włoszech znajdą się nieźli tunerzy... nie wspominając już o wyspiarzach, gdzie na co drugiej ulicy jest jakaś manufaktura zajmująca się tuningiem czy produkująca perełki w rodzaju TVR - a o USA to chyba już żadnego pojęcia nie mamy...

mnie osobiście niemiecki tuning (nie tylko AMG czy ALPINA, a raczej to co oprócz nich) kojarzy się z niezłą robotą techniczną, która jest całkowicie schrzaniona przez odpustowe malowanie, spojlery itp.

ja tam wolę jak samochód lepiej jeździ niż wygląda a klasyką gatunku w klasie usportowionych limuzyn jest IMHO sylwetka Jaga XJ (zaraz po nim e 38 i e 32... a potem........ i jeszcze dłużej nic :mrgreen:

- to ja przepraszam! ...i znikł