Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam pytanie czy ktos mial juz taki problem otoz mam x5 2011 i co zauwazylem w niedziele jest to ze w bokach ekranu glownego bylo widac jakies swiecace pola rysy , nic takiego nie robilem ani nic nie lezalo kolo ekranu .

Masakra ekran jest calkowicie odkryty i narazony na wszystko normalne ze dziecko podejdzie i dotknie ekranu wiec pozniej co robisz bierzesz sciereczke i scierasz , ja zazwyczaj uzywalem plynu do LCD i zwykla sciereczka lub papier , niestety ekran jest starty w tych miejscach i wyglada to fatalnie nie moge uwiezyc ze ekran jest tak poprostu wystawiony na wszystko bez zadnego zabespieczenia , jest jakas matowa warstwa ktora sie poprostu sciera nie wiem czy taka sama sytuacja jest w inych modelach mialem poprzednio 2 razy e60 i nie zauwazylem tego moze dlatego ze ekran jest schowany glebiej niz w x5.

Macie koledzy jakis patent na to ? Bmw az tak oszczedzilo zeby zrobic taki myk mogli by dodac szklo za pare zlotych i tyle nie moge uwiezyc

Opublikowano
kolego papier to najgorszy materiał do wycierania wszystkich gładkich powierzchni, powinieneś użyć mikrofibry, teraz już raczej za późno. Jedyne co mogę ci polecić to poszukaj sobie jakiejś folii ochronnej, ona zamaskuje rysy i zabezpieczy na przyszłość.
Opublikowano

Niestety tak jest też mam x5 2011 roku na forach zagranicznych polerują szkło i usuwają powłokę anty która jest na wierzchu ekranu...

Ja ostatnio przy wizycie w auto spa poprosiłem o polerke szkła gdyz miałem też mała ryske w rogu....

Ryske usuneli ale niestety podczas polerki pod szkłem ekranu ukazaly sie trzy dodatkowe rysy w jaki sposób powstały nie mam pojecia. Rysy nie widać aż tak przy radiu, cd najbardziej są widoczne na navi.

Chłopaki wzieli to na siebie znalazłem producenta matryc które są w x5 lci w usa koszt 650$ z transportem.

Zamówiłem i czekam na nową...Wymiana banalna 5 min roboty.

http://www.gasgoo.com/showroom/nirodigital/auto-products/1687655.html

IMPORT CZĘŚCI DO KIA I HYUNDAI CZĘŚCI NOWE ORYGINALNE ORAZ ZAMIENNIKI

KONTAKT [email protected]

GG 22098562

kom 502100017

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

OK wiec koledzy tak czy tak lipa z tymi ekranami dla mnie to poprostu niedopuszczalne, w moim vanie mam ekranek od kamery cofania dalem 200 zl i tez powloka jest taka matowa no i jakos po paru latach uzytkowania i czestym czyszczeniu czym sie da jak to w dostawczym ekran jaki byl taki jest wiec chyba BMW dalo tutaj dupy. No coz inwestycja w nowy nie ma najmniejszego sensu pomyslcie sobie ze zaraz po zmianie znowu znikinie powloka z ekranu !!! lepiej te pieniadze przeznaczyc na pozniejsze naprawy oby ich bylo jak najmniej oczywiscie. Znalazlem rozwiazanie jak to kolega proponowal wypolerowalem ekran i jest teraz ok , jakis tluszczyk na ekranie sie sciera i jest gites takze polecam , moim zdaniem nie warto zmieniac , a szczeze nie powinno dochodzic do takich sytuacji swiadczy to tylko o zlej jakosci matryc lub powloki i tyle

Dzieki za odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano
Zależy jak traktujesz swoje auto u nas w firmowych powyżej 200tys. i wszystkie ekrany jak nowe :)