Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was jakis czas temu kupiłem e46 lecz nie mam w nim radia jakie radio do niego kupic? Na ta chwile mam zaspepke ktora zmiejsza otwor i mozna wstawic zwykle radio....

wiec szukac radia orginalnego biussnes czy kupic radyjko zwykle za 400zl ktore bedzie lepiej grało?

Opublikowano

Poczytaj sobie, ale oryginalne nagłośnienie w E46 jest słabe. Ja mam radyjko z dużym monitorkiem (Professional się to chyba nazywa) i na razie chyba tylko w Maluchu 15 lat temu gorzej mi grało:) Nie jestem audiofilem, nawet specjalnie nie zwracam na to uwagi, a mimo wszystko zauważyłem słabą jakość dźwięku.

Jeśli zależy Ci na estetyce, to zdecydowanie kup jakieś dedykowane. Jeśli natomiast na jakości to w tej samej cenie kupisz coś co ładnie gra.

Opublikowano

Dziekuje za rady

Powiedzcie mi jeszcze na orginalne radio jestem w stanie wydac 350zl za uzywke i tyle samo za zwykle radio czy za ta cene kupie odpowiednie radio ktore bedzie gralo lepiej od orginalnego? Czy bede musial doplacic?

Drugie moje pytanie ktore orginalne radia otwarzaja format mp3 lub tez mozna podlaczyc aux? I jak takie radio rozroznic?

Opublikowano

Miałem Clariona z bursztynowym podświetleniem, kupiony za 500zł i biło na głowę standardowe radio bavaria CII z e36 i business cd philipsa z e46. Sprzedałem za ~330zł z przesyłką. Standardowe głośniki dostaną nowe życie, ale ucierpi wygląd wewnętrzny. Inne radio to też przejściówka na zwykłe iso plus przejściówka anteny jeśli masz polifta (przedlift ma inne gniazdo) plus ramka montażowa.

Co do drugiego pytania oryginalne radio z mp3 kosztuje 800-1000zł, odróżnisz po numerach seryjnych, AUX jest w radiach o odpowiednim sofcie, jest o tym na forum.

Opublikowano

mr18 dobrze zauważył, że trzeba będzie kupić jeszcze ramkę, żeby to jakoś wyglądało. Musisz poszukać na portalach aukcyjnych.

Co do jakości, to śmiem twierdzić, że wszystko w cenie >300 zł będzie grało lepiej:)

Na co dzień użytkuję jeszcze służbowo VW Caddy'ego, Focusa II, Civica ufo, Avensisa T25, Calibre'a i nawet Espero - każde ma lepsze nagłośnienie niż E46:)

Opublikowano
Jak chcesz kupować oryginał to zobacz po numerkach kto go wyprodukował. Bo np mój Business CD produkcji Philipsa gra tragicznie. Podobno w przypadku VDO jest lepiej. Odpowiedź powinna być na forum.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
samochód z którego roku masz bo są dwa rodzaje złącz.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

ale co z tym radyjkiem co podalem linka jest ok? mam auto po lifcie 05/2002

a co do kodow do radia to sa one przypisane do auta czy do radia?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kostki zobacz jakie masz są dwa rodzaje.

nie kody.

Opublikowano

Kostke mam ISO

a moge was poprosic o znalezienie na allegro radia orginalnego ktore teoretycznie powinno odtwarzac aux i w miare radio grało??;]

kolega wyzej wspomniał ze jego philips slabo gra wiec tu zalezy od producenta tak?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to za iso wypnij i zobacz jaką bo w e46 nie ma iso :norty:

Opublikowano

Tutaj masz jakieś podstawowe informacje, post użytkownika emstar:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=4&t=85123

Co do AUXa to każde radio ma tydzień i rok produkcji na kartce w rodzaju tabliczki znamionowej. Można też zobaczyć w ukrytym menu wersję softu. Nie spodziewaj się niesamowitego skoku jakościowego bo audio e46/e39 w podstawowej wersji to jakieś nieporozumienie.