Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

po sezonie zimowym chce założyć do swojego touringa nowe opony letnie w rozmiarze 225/45R17.

Budżet jaki przewiduje to ok 1500zł za komplet opon.

I tutaj pytanie czy ktoś może użytkował opony Hankook Ventus Prime 2 K115? Chodzi mi o te opony: http://www.motohurt.com/32239,hankook-ventus-prime-2-k115-225-45-r17-94-w.html

W tym przedziale cenowym mają jedne z najlepszych indeksów, ale te indeksy to pewnie nie wszystko :wink:

Jak ktoś używał takich opon to prośba o opinię :)

Ewentualnie jakie inne opony w podobnej cenie polecacie? Myślałem jeszcze nad Fulda SportControl MFS

Opublikowano
Ja od tego sezonu letniego używam w tym rozmiarze Vredestein Ultrac Cento i mogę śmiało polecić. Opony są ciche, komfortowe, dobre na deszczu. Wcześniej miałem Dunlopy Sport Maxx i Yokohamy AC 1. Summa sumarum Vredesteiny wypadają z nich najlepiej.
Opublikowano

Ja mam takie http://www.motohurt.com/32240,hankook-ventus-v12-evo-k110-225-45-r17-94-y.html

Opony naprawdę bardzo dobre,ciche i oszczędne. Dobra alternatywa dla ROF.

Jeżdżę na nich już 4 sezon,zostało jeszcze 4mm,a przebieg na nich to jakieś 50 tys km(2 sezony na A3 Sportback i 2 w BMW).

Szczerze je polecam,bardzo dobry stosunek jakości,zużycia,osiągów do ceny.

Opublikowano

Dzięki Miro72. Poczytałem trochę o tych Hankook Ventus V12 Evo K110 i ogólnie opony mają raczej dobre opinie, nawet użytkownicy M5 i Porsche je chwalą :wink:

Przybył więc kolejny potencjalny model :)