Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Poszukuje czerwonych zaciskow do X3 xdrive 2.0d na przod i tyl. Znalazlem tylko komplet performers za 10tys a tak naprawde poszukuje samych zaciskow. Moga byc Brembo lub cos innego dobrego i " czerwonego ". Poszukalem w necie i albo nie moge znalezc albo nic nie ma. Ktos z Was przerabial ten temat?
Opublikowano
Szczerze to wolalbym kupic nowe nie przemalowane i regenerowane. Bezpieczenstwo. A ciekawy czy same zaciski z M Performence mozna zamowic i kupic? Chyba podpytam w ASO.
Opublikowano
Nie zrozumiałeś zdejmujesz swoje i malujesz a nie kupujesz regenerowane i malowane . Do x3 nie występują orginalnie malowane ( żaden kolor) w pakiecie M tylko nowa seria 3 i 5 ma malowane zaciski na niebiesko z logiem M . Nawet nowy x5 w pakiecie M nie ma lakierowanych.
Opublikowano
Dzis podpytalem chlopakow z ASO i potwierdzili ze KOLOROWE sa tylko do 1,3 i 5. A zdejmowac obecne , oczyszczac malowac, zakladac i nie wiadomo jak wyjdzie ( nie mam z tym zadnego doswiadczenis ) to wolalbym zalozyc fabrycznie malowane nowe nieuzywane. Ale wiem ze taka opcja jest raczej niemozliwa chyba ze jakis tuner sprzedaje gdzie w e-sklepie zagramanica
Opublikowano
Dzis podpytalem chlopakow z ASO i potwierdzili ze KOLOROWE sa tylko do 1,3 i 5. A zdejmowac obecne , oczyszczac malowac, zakladac i nie wiadomo jak wyjdzie ( nie mam z tym zadnego doswiadczenis ) to wolalbym zalozyc fabrycznie malowane nowe nieuzywane. Ale wiem ze taka opcja jest raczej niemozliwa chyba ze jakis tuner sprzedaje gdzie w e-sklepie zagramanica

Wychodzi bardzo ladnie, kwestia odpowiedniego przygotowania powierzchni i doboru farby do zaciskow. Na pewno doradza Ci jakas w Polmozbycie. :) Mozna znalezc zdjecia na necie.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Powiem ci tak jak zdejmiesz koło i masz dużo czasu to zrobisz to ładnie bez sciągania zacisku. Jak chcesz mieć zrobione turbo perfekcyjnie musisz sciągnąć zacisk. Ja osobiscie nie sciagalem a wyszło idealnie. Wszystko zależy od farby która malujesz jak będziesz zainteresowany napisze ci jaką użyć a będziesz mega zadowolony , w zestawie są preparaty do odtłuszczania ale wcześniej musisz najlepiej papierem wyczyścić . Mam już auto 2 lata cały czas myje felgi chemią i nic się nie dzieje..
Opublikowano
Powiem ci tak jak zdejmiesz koło i masz dużo czasu to zrobisz to ładnie bez sciągania zacisku. Jak chcesz mieć zrobione turbo perfekcyjnie musisz sciągnąć zacisk. Ja osobiscie nie sciagalem a wyszło idealnie. Wszystko zależy od farby która malujesz jak będziesz zainteresowany napisze ci jaką użyć a będziesz mega zadowolony , w zestawie są preparaty do odtłuszczania ale wcześniej musisz najlepiej papierem wyczyścić . Mam już auto 2 lata cały czas myje felgi chemią i nic się nie dzieje..

Podaj namiary na ten zestaw

Opublikowano
Zaloz hamulce od 35i/35d, na pewno bedą lepiej wyglądać niż te od 2.0

Do takich hamulcow trzeba miec bardziej przeswitujace felgi. :norty:

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Pełna zgoda ,przy fabrycznych felgach efekt koloru jest słabo widoczny.
Opublikowano
Ale jeśli koniecznie kolorowe to ma je np. Turner Motorsport (wysyłają do Europy)
Opublikowano
Mam M pak i fele 18 z tego pakietu i mysle ze czerwone zaciski wygladaly by super
Opublikowano
Przegladalem oferte Turner Motorsport i dla X3 F25 czerwonych zaciskow nie znalazlem
  • 8 lat później...