Skocz do zawartości

e65 2003 Starogard Gdański WBAGM210X0DR50658

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem tego samochodu: http://otomoto.pl/bmw-730-3-0-d-211-km-pelne-wypo-C30625430.html

Byłem oglądałem i sprawa ma się tak:

- grubość lakiery na wszystkich elementach wynosi od 120 do 190,

- silnik pracuje bez zarzutu, skrzynia podobnie,

- na kanale zauważyć można wymienioną lewą tylną tyleje zawieszenia, prawa tylna kwalifikuje się do wymiany już, przednie za chwile ale także,

- po podłączeniu do komputera zero błędów,

- skóra wewnątrz w świetnym stanie,

- pęknięta przednia szyba,

- stan licznika niezgodny z faktem rzeczywistym. Po kontakcie z Belgia i serwisem ostatnia wizyta w ich serwisie to 11.2011 i stan licznika 217000km. (w tej chwili na liczniku jest 195000) spodziewam się ze ok 50000został cofnięty. Sprzedawca mówi, że to nie on :)

- jest to rocznik z 27.03.2003 a nie 2004 jak podaje,

- sprawdziłem nr vin: WBAGM210X0DR50658

Cena auta to 36000zl wraz z akcyzą, opłata ekologiczną i wymienioną szybą z czujnikiem deszczu.

Jest to mój pierwszy samochód. Wcześniej przez 11 lat jeździłem motocyklami. Proszę o podpowiedź czy warto kupic taki samochód czy dać sobie siana. Na jakie pierwsze wydatki mogę liczyć w związku z prawdziwym przebiegiem?

Będę wdzięczy za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze

na takie same jak z nieprawdziwym.

nawet jak ma pod 300tkm to powinieneś sprawdzić poważniejsze wymiany.

turbina może się sypnąć po 50tkm jak i po 300tkm.

zależy co już zrobione było w Belgii z poważniejszych rzeczy.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Jeśli byłeś oglądać to domniemam że jestem z Pomorskiego także powinieneś wiedzieć że Starogard omijać szerokim łukiem :duh:

A tak poza tym to w momencie wykrycia że auto cofane i to wychodzi że sporo to od razu po takiej odpowiedzi od handlarzyny puszczam mu wiąchę obracam się na pięcie i nara bo szkoda czasu i prądu!

• Zasłużeni forumowicze
No jak nie on cofnął, to spooooko. :) Niech Ci umieści przebieg na fakturze. :) Później sprawa do sądu i jeszcze dostaniesz rabacik z ceny dodatkowy, bo łatwo będzie udowodnić, że jego dostawca tego nie cofnął. :D

Dobra rada nie jest zła. Szkoda , że powiedziałeś handlarzynie że znasz przebieg. Gdyby wpisal na fakturze, a Ty byś wyciągnąl Car-pass jako dowód przestępstwa to przy pierwszej awarii auta pojechałbyś jak z burą suką. Może by się ćwoki nauczyły....

• Zasłużeni forumowicze
Na wiosnę szukałem e60 z tym silnikiem i z tego rocznika , kwota jaką dysponowałem to 40 k + opłaty i powiem Ci szczerze ,że nie znalazłem nic ciekawego . Każda albo bita ,że widać na kilometr ,albo z kosmicznym przebiegiem ,więc albo trafiłeś na prawdziwą okazję ( w co wątpię bo z komisu ) albo szykują się w niej kosztowne naprawy ,a uwierz mi że koszty niektórych napraw w e60/e65 są naprawdę spore.

Dzięki Panowie za rady.

Sprzedawca wie o przebiegu ale nikt nie jest w stanie dojść jaki on aktualnie jest ze względu na to, że wpis z serwisu Belgijskiego kończy się na 2011 roku, Z resztą gość nie wie na ile on opiewa. Jeśli zdecyduję się na zakup to będę optował żeby sprzedawca wpisał jako przebieg stan licznika i tyle. Pytanie tylko czy warto się w coś takiego pakować. Samochód nie widać żeby był bity. Śrubunek pod maską wygląda na nieruszany. Z przebiegiem to tak jak pisałem. Ile można nawinąć w 1,5b roku? Myślę że samochód ma 250- 260 tyś km.

Ja bym od oszusta nawet dla zasady nie kupił.

Dokładnie, ja zrobiłbym tak samo.

Osobiście wolał bym mieć oryginalną 3-kę z przodu i wiedzieć ze to jej rzeczywisty przebieg, niż skręconą do magicznego przebiegu 1XX i przez resztę eksploatacji domyślać się ile to auto może mieć przebiegu.

Dawno temu w jednym z niemieckich komisów przypadkowo oglądałem poliftową e38 z przebiegiem 9XX tyś. w całkiem fajnym stanie za cenę 6tyś euro. Jakiś miesiąc później widziałem ją na allegro z przebiegiem 1XX tyś km. Ten kto ją kupił a po fakcie sprawdził jej przebieg pewnie dziś obchodzi swoje święto.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem tego samochodu: http://otomoto.pl/bmw-730-3-0-d-211-km-pelne-wypo-C30625430.html

Byłem oglądałem i sprawa ma się tak:

- grubość lakiery na wszystkich elementach wynosi od 120 do 190,

- silnik pracuje bez zarzutu, skrzynia podobnie,

- na kanale zauważyć można wymienioną lewą tylną tyleje zawieszenia, prawa tylna kwalifikuje się do wymiany już, przednie za chwile ale także,

- po podłączeniu do komputera zero błędów,

- skóra wewnątrz w świetnym stanie,

- pęknięta przednia szyba,

- stan licznika niezgodny z faktem rzeczywistym. Po kontakcie z Belgia i serwisem ostatnia wizyta w ich serwisie to 11.2011 i stan licznika 217000km. (w tej chwili na liczniku jest 195000) spodziewam się ze ok 50000został cofnięty. Sprzedawca mówi, że to nie on :)

- jest to rocznik z 27.03.2003 a nie 2004 jak podaje,

- sprawdziłem nr vin: WBAGM210X0DR50658

Cena auta to 36000zl wraz z akcyzą, opłata ekologiczną i wymienioną szybą z czujnikiem deszczu.

Jest to mój pierwszy samochód. Wcześniej przez 11 lat jeździłem motocyklami. Proszę o podpowiedź czy warto kupic taki samochód czy dać sobie siana. Na jakie pierwsze wydatki mogę liczyć w związku z prawdziwym przebiegiem?

Będę wdzięczy za pomoc.

Przy takiej cenie za ktora chcesz kupic 730 D pozostał bym dalej przy motorach :cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.