Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie narzekaj bo 15l/100km po miescie to nie jest duzo... bynajmniej jest tak u mnie a ze moj m50 jest troche bardziej paliwo pijący od Twojego m52 to u Ciebie pewnie jeszcze mniej wychodzi

a na trasie smialo 8l i ponizej zejdziesz.

Przy tej pojemnosci i tych osiągach to jest nic.

Kolega teraz kupil mlodsza koleżankę e46 318 w turasie i zdziwiony ze jego pali wiecej od mojej...

W BMW nie oszczedza sie na pojemnosci bo czy kupisz 318is czy 328 i tak bedzie palic tyle samo.

jednak róznica jest w dźwieku no i oczywiscie jak chcesz wyprzedzic to redukować tez nie trzeba;)

Pucuj pucuj BADA :)

E38 728i 1999r
  • Odpowiedzi 386
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano

Wiem, wiem :wink:

Nie dziwię się, ale mogła by jednak mniej żreć :mrgreen:

Aaaa. Dodam jeszcze, że te nowe wycieraczki szyby które założyłem niedawno poszły na śmietnik. Są z powrotem te co były, bo są o niebo lepsze, więc nie kupujcie takich bo to badziew jest.

ec2Wze6.jpg
  • Moderatorzy
Opublikowano

Pewnie, że się przyzwyczaiłem do spalania w tej też.Źle,nie przyzwyczaiłem się.Kupując byłem świadomy spalania obu aut, a tak w ogóle marzy mi się RAM 5,7 Hemi(Double Cab) :wink: .

Ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby paliła z 5 litrów(tak jak gdzieś przeczytałem na forum :mrgreen: )

Co do frajdy to 50 na 50 i to niezależnie od pory roku.Auta są tak zupełnie różne i nie da się w żaden sposób porównać. Jeep wbrew pozorom jest bardzo fajnym autem do miasta i wolnej jazdy, duży, szybki i patrzy się wyżej niż reszta :mrgreen: Zaś BMW to raczej auto do prezentacji i pomimo mocnego silnika nie jeżdżę nim szybko.

ec2Wze6.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

moja też mało jeździ, trochę nieekonomiczne są te silniki BMW, muszę się ratować drugim samochodem z LPG :P

trzeba by skoczyć na myjkę, bo nie wiem czy konserwacja kurzem jest dobra dla lakieru :P

Zielona Bestia E36 sedan: M43b16 1.6 102KM & Corsa 1.4 na podtlenku LPG
  • Moderatorzy
Opublikowano

Na wstępie chcę podziękować za pomoc i to bezinteresowną forumowemu koledze elukaes.

Mało jest ludzi takich jak kolega :cool2:

Wielkie dzięki!!!

Cieszy mnie to bardzo, że to forum również żyje nie tylko zza klawiatury komputera ale także w realu.

Dzięki koledze "Bad" został pozbawiony usterki.

A teraz do sedna sprawy.

Brak tej rzeczy może nie przeszkadzał w jeździe, ale bardzo irytował oko żółtą kontrolką.

Przypominam, że podczas diagnozy komputerowej przez kolegę Krystiana również znanego na forum pod nickiem krys32 i byłego posiadacza 540 stki- za co również bardzo dziękuję i w miarę wolnego czasu jego i mojego(bo też chłopak gania autobusem po Polsce) odwdzięczę się dobrą flachą :cool2: wyszedł błąd 177.Power supply ABS aggregate, czyli coś z zasilaniem modułu ABS.

Skoro bezpieczniki były dobre kolejną rzeczą podejrzaną stały się przekaźniki.

I to był strzał w 10!

U mnie do ABSu były 2 przekaźniki w skrzynce bezpieczników, nie wiem który był uszkodzony bo wymieniłem obydwa na drugie. Po przekręceniu kluczyka zaświeca się kontrolka i po ok 4 sekundach następuje "tyk" i kontrolka gaśnie :D

Teraz licznik wygląda tak... :D

Abs..jpg

Sorry za jakość foty, ale zdjęcie jest jak zwykle garażowe :mrgreen: .

A to przez nie tyle zamieszania :evil:

Abs%2520przeka%25C5%25BAniki.jpg

ABS jest sprawny!!! :D

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Trzeba sobie pomagać.

No i jeździ się inaczej bez irytującej kontrolki.Śledząc Twój temat widać że dbasz o szczegóły i o To chodzi wszystko musi być sprawne i ze smakiem.

Ps. Pod koniec tygodnia prawdopodobnie coś będę dla Ciebie miał.Pozdrawiam.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

• Moderatorzy
Opublikowano

Tak miałem drugie oryginalne, to te widoczne na fotce.

Nie wiem czy występują w zamienniku, nie szukałem. Preferuję oryginał zwłaszcza w elektronice.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Z mojego punktu widzenia czarne nerki nie wyglądają za ładnie :-)
Zielona Bestia E36 sedan: M43b16 1.6 102KM & Corsa 1.4 na podtlenku LPG
Opublikowano
Flaszki się doczekam jak i pewnie tego grilla :twisted: Jutro Łeba :duh: I tak masz u mnie 5 punktów mniej że auto stało w innym garażu niż w moim :nienie:
  • 3 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Ostatnio coś mamy zastój ogólnie we wszystkich galeriach :(

To troszkę chociaż odświeżę swoją.

:arrow: Wypad zrobiła ramka gałki. Uznałem że jednak nie podoba mi się to.

DSC_1322.jpg

:arrow: jest też nowa lampeczka schowka bo stara miała złamane mocowanie i siedziała na wkręcie.

Lampka%2520schowka.jpg

Lampka%2520schowka%2520%25281%2529.jpg

Na razie tyle.

CDN :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
  • Moderatorzy
Opublikowano

Z początku wydawało mi się fajne, ale z czasem ramka zaczęła mnie drażnić tym nienaturalnym podwyższeniem dookoła mieszka. Musiałem skórę odkleić i opuścić ciut mieszek dookoła tego mocowania z plastiku bo dziurki po wkrętach były i wyglądało niefajnie :? Ponadto u mnie jest gałka podświetlana M3, gdzie gałka i mieszek to jedna całość.

Akurat ramki do zegarów są takie dyskretne i nadają uroku licznikom. Podobają mi się :wink: .

ec2Wze6.jpg
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.