Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pękła mi przednia szyba od kamienia, oddałem auto do aso na wymianę szyby i teraz mam wrażenie, że HUD krzywo sie wyświetla. Stad moje pytanie czy jest możliwe, ze cos zle zamontowali? Chciałbym sie upewnić zanim zacznę robić "dym" w serwisie
  • Moderatorzy
Opublikowano

W menu lecz to chyba rzadka opcja.

Zawsze można też wyregulować ręcznie ale po co się męczyć jeśli taj jest po wymianie szyby to zgłoś.

Opublikowano
Można software'owo regulować ostrość i kąty ale to nie twoje zmartwienie, aso ma to zrobić. Chociaż powinno być dobrze bez regulacji, obstawiam, że zamówili szybę nie pod hud.
Opublikowano
nie mam najlepszego zdania o tym, serwisie, ale aż nie chce mi się wierzyć ze mogli zła szybę zamówić... da się to po jakichś symbolach sprawdzić na szybie?
Opublikowano
Na samym dole szyby (niestety pod plastikami) jest napis HUD. Jeśli go brak to potrzebna ci nowa szyba.
Opublikowano
Nie chce mi się wierzyć, że serwis by o tym zapomniał...przecież części zamawia się pod konkretny VIN.

Wszystko zdazyc sie moze....w ASO :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przecież kolega na pewno dostał jakiś rachunek to co za problem po numerze części sprawdzić czy szyba jest ta co trzeba.
Opublikowano

Nie mam na razie zadnych dokumentow na szybko odebralem auto. Szkode rozliczylem z ac. Tak czy siak po weekendzie czeka mnie wizyta w aso. Dam znac jak sie sprawa zakonczy.

edit.

szyba zareklamowana, czekam na odp. bmw polska

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

http://imageshack.com/a/img6/7894/swym.jpg

http://imageshack.com/a/img833/9975/k0yh.jpg

Czy według Was na powyższych obrazkach wszystko jest ok?

Opublikowano
zwróć uwagę na prawy górny róg, jak i na górną linie. wiem, zdjęcia marne. jak większość stwierdzi, że nic nie widać, to chyba odpuszczę i uznam, że tak musi być.
Opublikowano
zwróć uwagę na prawy górny róg, jak i na górną linie. wiem, zdjęcia marne. jak większość stwierdzi, że nic nie widać, to chyba odpuszczę i uznam, że tak musi być.

Chodzi Ci o to, że prostokąt wyświetlacza "wykręca" się po prawej stronie do góry?

SPRZEDAM

Komplet zderzaków BMW F30 Sport Line

Komplet zderzaków BMW Z4 E89

Opublikowano
coś w ten deseń. Generalnie na żywo wyglżda to tak, jakby ktoś od góry na tym prostokącie odrysował okrąg. (mam nadzieje,że nadążacie za moimi wsakzówkami :) )
Opublikowano
Cześć, u mnie też prostokąt "tła" idzie lekko do góry w prawym rogu, ale nie ma to wpływu na obraz. Ale uwaga, 2 tygodnie temu wymieniałem szybę w ASO więc mogę mieć ten sam problem.
Opublikowano
Czy to zakrzywienie nie wynika z krzywizny szyby ? Gdy się usadowię centralnie i niezbyt wysoko to patrząc na HUD'a nie widać żadnego zakrzywienia. Muszę podnieść fotel wyżej i patrzeć pod kątem np. z perspektywy pasażera aby wypatrzeć jakieś zakrzywienie. No ale ja mam jeszcze fabryczną przednią szybe :mrgreen:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
coś w ten deseń. Generalnie na żywo wyglżda to tak, jakby ktoś od góry na tym prostokącie odrysował okrąg. (mam nadzieje,że nadążacie za moimi wsakzówkami :) )

Z jakiego miasta jesteś?

Opublikowano
Jaco, a u mnie to widać bez żadnych "wygibasów" :wink:

Odsuń fotel od szyby, złap wygodnie kierownie odsuwając ją od żeber i usiądź wygodnie :mrgreen:

W takiej pozycji u mnie jest "obraz" idealny :norty:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaco, a u mnie to widać bez żadnych "wygibasów" :wink:

wrocław.

No to umów się z kolegą speedofsound gdzieś na mieście i porównacie sobie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdziłem u siebie w nocy - jest tak, jak u Ciebie :cool2: też wykręca ten prawy róg do góry. Widocznie tak ma być.