Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
No bardzo intensywnie mysle o benzynie. Zwłaszcza że robię jedynie 20-25k km rocznie. A do tego 328i trzeba lać 98 benzynke czy wystarczy 95?

95 a jak wolisz 98

Opublikowano
Diesel i charakter? Sorry ale to chyba coś nie tak. N57 nie poraża charakterem w żadnym stopniu...

gdybym nie miał przez 42 miesiące to bym uwierzył...

z racji, że temat o siniku 2.0d dotyczył aktualnej serii 3 a że masz 2.0 w starej serii "1" i starej "3" i że napisałeś to co napisałeś:

...Jeździłem trochę F10 530d i tej wyższej kultury jakoś nie mogłem się doszukać we wrażeniach z jazdy nie tylko na drogach lokalnych...

to jedyny wniosek jaki wyciągam: 2.0d N47 jest najlepszy na świecie, oczywiście pamiętając, że M47 to najgorszy badziew...

aby być "trochę" obiektywny: zmierz głośność na zimnym i ciepłym, urządzenie postaw na motorze, następnie zrób to samo w środku auta, stawiając urządzenie na podłokietniku przy prędkości 130km/h...

zmierz hałas w środku przy kick downie...

a następnie przedstaw wyniki z tym niczym nie lepszym N57 w F10...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
Kolego, żebyś się nie zdziwił z tą głośnością... no i chyba nie doczytales, bo napisałem wyraźnie że byle benzyna bije kultura pracy najlepszego diesla, a ty wyjeżdżasz z N47... żenada

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano

Na chwilę obecną (04-12-2013) N57 to najbardziej kulturalny (nie najmocniejszy/najnowocześniejszy/najwyżej obrotowy/….) silnik diesla całej z palety BMW.

Jeżeli piszesz ,że ten silnik nie ma charakteru to jest to dla mnie dziwne. Tym bardziej, że diesle BMW są uważane za zdecydowanie lepsze od diesli innych PREMIUM marek.

Dodatkowe spostrzeżenie, że N57 w dobrze wytłumionym F10 nie było przez Ciebie pozytywnie zauważone porównując do N47N w beznadziejnie wytłumionym F30 (jak na auto premium z 2013r) świadczy, że raczej przedstawiłeś/asz opinie b. ale to b. subiektywne.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
Jeździłem f10 530d z poczatkow produkcji, gdy jeszcze nie było f30. Nie wiem jak jest teraz, ale wtedy byłem rozczarowany, bo żadna kultura pracy tego silnika nie rzucała na kolana, ciężko było zauważyć jakiś skok, a wziąłem to auto z takim nastawieniem żeby ten element przetestować. Dalej do Ciebie nie dociera to co napisałem, że żaden, nawet najcudowniejszy diesel może się schować z kultura pracy względem byle benzyny. Nawet względem 2,0 245 KM z cykajcymi wtryskiwaczami, a wyciszenie samochodu, danego modelu to jest osobny temat którego nie ma co tutaj mieszać.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak dla uściślenia tej zapowiadającej się na ciekawą dyskusję podam, że słownikowe znaczenie słowa charakter to: "zespół cech właściwych danemu przedmiotowi lub zjawisku, odróżniających je od innych przedmiotów i zjawisk tego samego rodzaju".

A więc moim zdaniem N57 ma charakter i nim poraża, bo to najlepszy diesel aktualnie produkowany. :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kultura pracy w N26, żartujesz prawda? :norty: N57 bije na głowę tę grzechotkę.

Raczej chodzi o N20. Z ciekawości jakie masz doświadczenia z tym silnikiem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak myślałem, w F10 jest wrażenie jakby tam był inny silnik. Jest na prawdę cicho.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
chodzi mi o to, że w piatce nie ma żadnej grzechotki jak to napisał zent :D