Skocz do zawartości

problem z chipem e46 330d 184km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najbardziej zadowolony jest pewnie autor tego wątku.

Pewnie już o nim zapomniał a temat wiecznie żywy... jak Lenin :D

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
sprawdź ile dmucha turbo np.live data w INPA niech ktoś siądzie obok Ciebie z lapkiem i sprawdzi podczas jazdy bo seryjnie powinno być 2150 bar a po tuningu tak jak u mnie na 218KM dmucha do 2300 bar nawet więcej.Najlepiej na 3 biegu i"but".Mam silnik M57 tak jak Ty.Ja sprawdzałem na INPA wczoraj swoje autko i miałem tak jak już wspomniałem około 2300 bar nawet ciut więcej.A propo rakiety to uważam że mimo iż mam prawie te 220KM to nie jest to auto wg mnie takie dynamiczne ale to kwestia przyzwyczajenia bo z początku jest zawsze pięknie a teraz jak już się jeździ jakiś czas to bez emocji w sumie.Za rok będę już celował w biturbo E90 286KM :D
Opublikowano
Hmmm piszecie, że byle mniejsze auto ze sporą mocą i już jest lipa. A to bardzo ciekawe?? Do tej pory miałem i to nie jedną okazję z takimi małymi bolidami się sprawdzić np. Honda Civic Type-r II 200 KM, Honda CRX, Seat Ibiza Cupra po programie na prawie 220 KM, Renault Clio Sport, Golf V GTI i z mojej dedukcji wynika, że o tyle co do setki jeszcze takie auta w miarę siedzą na dup*e to po wyżej 100 KM/H to te auta tracą się w mgnieniu oka w lusterku. Nie zapomnijcie, że małe auta z dużą mocą nie potrafią tej mocy przenieś na koła przez co dużo tracą.
Opublikowano
i tu masz zenek w 100% rację...mocował się ze mną niedawno taki w audi a4 chyba B6 albo B7 z silnikiem 2.0T 211KM(podobna moc) i przy 160km/h juz odpadł.Ze świateł benzyna na pewno jest lepsza ale powyźej 100km/h już jest gorzej dla PB.Ale np.takie E46 330i z mocą 231KM bije 330D przed liftem i po bez litości.Co prawda z takim się nie mierzyłem jeszcze ale widziałem filmy na Youtube.Chyba tylko 204KM po tuningu dałoby radę dopiero tej benzynie.
Opublikowano
A ja miałem okazję mierzyć się z 330 Ci i powiem do 120 km/h moja przewaga wynosiła może długość auta ale przy 220 km/h przewaga była miażdżąca.
Opublikowano
zenek tu nie ma o czym gadać :D fura z mocą prawie 300KM robi swoje a jakbyś spotkał na drodze 335i mogłoby być ciekawie :) ...chyba trochę odbiegamy od tematu
Opublikowano
No OT niezły. Słuchaj kolega Czerwony330d ma e91 335d i w serii jak miał 286 km może bym go minimalnie objechał. Zresztą z tego co mówił (a był wcześniej posiadaczem mojego CZORNEGO DIOBŁA) wydawało mu się, że moja szła minimalnie lepiej. Nie mieliśmy okazji się łapnąć jednak teraz to za bardzo ani bym mu nie pierdnął po Czipsie ma 370 km ale kiedyś się z nim spróbuje jak będzie chciał:)