Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio miałem okazję sprawdzić prędkość maksymalną. Rozpędziłem się do ok 235 km/h (licznikowo) i z uśmiechem na twarzy zobaczyłem zbliżający się stosunkowo długi zjaz w dół, pomyślałem że 250km/h wskoczy jak nic :-) Tym czasem prędkośc podskoczyła może o 2-3 km/h po czym ewidentnie auto zostało przyhamowane. Mamy ogranicznik prędkości w okolicach 230 - 240 km/h ?

Przyznaję bez bicia do instrukcji nie patrzyłem.

Opublikowano

Masz tam ogranicznik.

Inaczej za bardzo byłoby wszystko blisko siebie osiągami. 125d ma maksa przy 240.

Ja mam ogranicznik przy 210 i nic nie jestem w stanie z tym fantem zrobić.

Opublikowano
Dorzucam swoje "3 gr", sytuacja identyczna jak opisuje anwod, też lekko z górki i też określone nadzieje, heh - 235 km/h i koniec balu.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ja u siebie (118i) też zauważyłem, że powyżej licznikowego 225 km/h auto nie chce pojechać, bez różnicy czy na 5. czy 6. biegu, a próbowałem już wiele razy i nie chce mi się wierzyć, że zawsze miałem taki sam wiatr, itp. Przyspiesza do 225 i koniec. Na GPS jest wtedy ok. 215 km/h.
Opublikowano

U mnie F25 przy 210 wyswietla sie komunikat z :!: "Przekraczasz dozwolona predkosc" ... cos takiego i przyspiesza dalej choc na maxa balem sie lodowke bujac, nie wiem czy by stopowalo.

Nie mam zadnej blokady czy tuningu V max w konfiguracji

Opublikowano

to o czym piszesz to jest tylko dzwiekowe ostrzezenie o przekroczeniu zadanej predkosci, mozna to dowolnie zmieniac w ustawieniach w menu idrive...

Takze smialo mozesz rozpedzac swoje 28i do predkosci rzedu ~240km/h :norty:

Opublikowano

Chyba z pakietem dyfuzorów, spojlerów :nienie:

To sie nie nadaje do takich prędkości nawet jakby motor chciał... to moje odczucia, ale wiadomo co kierowca to inne odczucia :)

X3 jest zbyt "lodówkowaty" :cool2:

• 11 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
U mnie w e91 318d+ z kolei ograniczenie mam na 220km/h przy tej predkosci jak jedzie sie z górki to auto hamuje I nie przekroczy tych 220.. inpą idzie to usunąć?
Opublikowano
Da się - tyle że programowo i serwis wszystko widzi.

Niestety na razie nawet programowo się nie da chłopaki próbowali ale na razie nie potrafią.

tzn chcesz powiedzieć, że nawet po zrobieniu programu nie da się usunąć ogranicznika prędkości w serii F ??? :shock:

Opublikowano
To zła informacja. Bo takie 116i całkiem sprawnie się napędzi, ale do 205 :D

Nie przesadzaj , spokojnie do 210 :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W takim razie, trzeba będzie podjechać :)
Opublikowano
Da się - tyle że programowo i serwis wszystko widzi.

Niestety na razie nawet programowo się nie da chłopaki próbowali ale na razie nie potrafią.

To zmień chłopaków, bo się da.... :)

116i rozpędza się do 240 bez większego oporu. Może byłoby i więcej, ale jednak ruch nie pozwala nawet na niemieckiej autostradzie.