Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam dziwny objaw z drążkiem zmiany biegów w automacie, podczas zmieniania położenia lewarka z pozycji P na R jak przełączam to mam ogromny opór, z pozycji R na P jest bez problemów tylko z P jest opór, oczywiście pedał hamulca wciśnięty, inne przełożenia działają bez problemów, nie jeżdże teraz żeby czegoś nie urwać, gdzie szukac problemu, przy lewarku czy przy pedale hamulca, czy tam jakaś linka strzeliła czy jakaś sprężynka? może sam to zrobie bez latania po mechanikach, pomocy, pliss :(
Opublikowano
Być może problem leży w wysuwanym - chowanym trzpieniu w lewarku ASB. Uniemożliwia on wrzucenie biegu bez naciśnięcia hamulca. Może ów mechanizm ma usterkę np nie do końca chowa trzpień po naciśnięciu pedału hamulca....
http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano
Jak postawię auto z np górki i nie zaciągnę ręcznego tylko na P zostawię to też tak mam, na prostym lekko idzie. Z tego co pamiętam z jeepa też tak było.
Opublikowano
Witam, problem sie sam rozwiązał tzn. przypadkiem wpadłem, a mianowicie: podczas elektrycznego składania lusterek gdzieś sie sworzeń zablokował, po kilku złożeniach i rozłożeniach wszystko wróciło do normy (a złożone lusterka oraz brak wciśniętego pedału hamulca nie pozwalają wrzucić biegu z P na R)... Pozdrawiam :P