Skocz do zawartości

BMW F30 320d Czerwony Traktorek z lampami LCI :)

chendo

Rekomendowane odpowiedzi

Sluchaj no ja tez mam zawias M. Powiem szczerze tobie ze jezdze generalnie ka komforcie jak chce poswirowac czy wjezdzam na obwodnice czy autostrade ustawiam uklad kierowniczy z zawieszeniem na sport. Wg mnie na comforcie nie ma tragedi jezdze na 18 zima a 19 lato. Na letnim kole duzo nie pojezdzilem ale na 18tce juz sporo i nie narzekam wogole na brak komfortu nie jest to mercedes S klasa ale jest ok.... Tak ladny woz jak moj:)

• Odpowiedzi 131
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Panowie ponawiam pytanie odnośnie świec żarowych.

Jak to jest w F30?

Domyślam się, że nie ma standardowego grzania świec przed odpaleniem. Interesuje mnie to jak to funkcjonuje zimą przy dużych mrozach???

SPRZEDAM

Komplet zderzaków BMW F30 Sport Line

Komplet zderzaków BMW Z4 E89

Ja nie mam takich dylematów jak ty przy 2 traktorach i benzynie R6 , na samotne wypady tylko z R6 pod maską i piłować do odcinki ile wlezie :D

Jak w Trzech prostych krokach zniszczyć wspaniałą marke jaką jest BMW ?

Krok Pierwszy : Zastąp napęd na tył napędem na koła przednie w 2015r

Krok Drugi: Wpakuj silnik 3 cylindrowy z MINI do limuzyny BMW 3 w 2016r

Krok Trzeci: Wpakuj silnik 4 cylindrowy do limuzyny BMW 7 w 2016r

Dziś wygrała 3er :8)

Dzięki za miłe słowa.

Teraz na święta państwowe nie będę już wywieszał flagi.

Wystawię auta przed dom. :lol:

Ciekawe jak społeczeństwo taki objaw patriotyzmu zniesie :mrgreen:

P.S. Pemek czego tu zazdrościć? Ty jak przygazujesz to wlotami powietrza wciągniesz i moją Zetkę i 3-kę :lol:

SPRZEDAM

Z tym forum jest jak z pójściem do lekarza... Lepiej nie chodzić żeby się nie dowiedzieć o chorobie.

No i lepiej nie czytać :lol:

Natknąłem się na temat o rozrządzie w silnikach N47. No i niby napisane, że moja wersja N47T już nie powinna zrywać łańcucha...

Ale strach jest :lol:

Czy jest jakiś określony przebieg przy którym trzeba zmieniać łańcuch? W Alfie wymiana miała być przy 120 tkm. Ja asekuracyjnie wymieniałem po 80 tkm :lol:

SPRZEDAM

• Zasłużeni forumowicze
Ja wiem, że wielu kolegów ma ciekawsze garaże.

Ale codziennie mam dylemat czym wyjechać :lol:

http://i39.tinypic.com/wbcmeg.jpg

ale z.....te zdjęcie :cool2: :cool2: :cool2:

Mam problem z Bluetooth. Po sparowaniu telefonu (Nokia Lumia 920) wszystko jest ok. Pobiera kontakty, wszystko się wyświetla i na ekranie wyświetlacza i na Head-up. Wybieram numer, dzwoni, jest połączenie, rozmawiam, jakość super. I w pewnym momencie rozłącza rozmowę przez Bluetooth i wyskakuje informacja o nieobsługiwaniu urządzenia. Świeci się tylko ikonka muzyki, a ikonka telefonu jest na szaro. O co kaman? O telefon?

Z zasady nie chcę I'Phone'a... Muszę jeszcze sprawdzić syna I'Phone'a bo ma też sparowany ale przez głośnomówiący jeszcze nie rozmawiał w aucie.

Ze strony BMW pobrałem najnowsze sterowniki do obsługi telefonu i nie było tam mojego modelu. Czy są gdzieś dostępne jeszcze nowsze wersje?

SPRZEDAM

zdjęcie "patriotyczne" super, drzwi do garażu REWELACJA...

co do BT, zanim zaczniesz szukać wejdź na spis telefonów, które w 100% współpracują z systemem auta, wiem, że to zbytnio nie logiczne ale tak jest, jest nawet zakładka na oficjalnej stronie ...

jak napisałeś, że Twój telefon nie jest tam wpisany to możesz mieć takie "problemy", ja po braku pełnej współpracy kupiłem telefon pod auto...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

zdjęcie "patriotyczne" super, drzwi do garażu REWELACJA...

:roll:

No co poradzić? To są drzwi do wersji silnikowej 2,0 w dieslu. Jak się dorobię co najmniej 3 litrowej benzyny zburzę to co mam i postawię garażowy pałac :8)

Co do merytorycznej części posta - dzięki :) Sprawdzę na stronce.

Za pozostałe miłe słowa dzięki. Zimą zrobię porządną patriotyczną sesję :8)

SPRZEDAM

Wg strony bmw.pl bez problemu powinno być obsługiwane:

- telefonowanie;

- książka telefoniczna, oprócz kontaktów na SIM

- muzyka przez BT;

- przez USB muzyka obsługiwana, video nie.

Niestety nie obsługiwany jest pakiet Office :(

No ale telefonowanie powinno być w porządku! Wgrałem najnowszy soft ze strony i nadal zrywa połącznie.

W innym wątku wyczytałem, że jednemu z kolegów problem rozwiązało podłączenie telefonu poprzez USB do ładowania.

Może jakieś sterowniki zostały w tym czasie ściągnięte?

SPRZEDAM

• 3 tygodnie później...

Wygląda na to, że problem z BT rozwiązany :D

Dziś była dłuższa trasa i zrobiłem to co któryś z kolegów. Telefon na kabel USB do schowka i... pomogło :D

BT działa tak jak trzeba. Widocznie pociągnęło jakieś sterowniki z telefonu i jest ok.

A tak z innej beczki. Nie mam pakietu serwisowego.

Czy w trakcie gwarancji muszę wymieniać klocki hamulcowe w ASO czy mogę poza? Za niecałe 5000 km mam pierwszą wymianę oleju, a klocków na przodzie starczy mi na około 7000 km.

No i pytanie. Muszę w ASO czy nie muszę?

SPRZEDAM

• 2 tygodnie później...

Co jedno zdjęcie to lepsze ! Miło się ogląda. :8)

Co do klocków i oleju, to jeszcze jestem na gwarancji, ale do ASO nie jeżdżę. Zarówno olej, jak i na inne czynności wykonuje z warsztacie specjalizującym się w BMW, i współpracującym z siecią serwisowa tej marki. Teoretycznie nie powinno być problemów z realizacją gwarancji, ale szczerze mówiąc jeszcze nie miałem przyjemności tego robić. Gwarancja kończy mi się w marcu, mam nadzieję że bezusterkowo dotrwam do jej końca.