Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. koledzy posiadam bmw e39 523i z 1997r . teraz pytanie planuje kompletna renowacje mojej perełki czy znacie jakies konkretne firmy zajmujące się takimi rzeczami ? to co chciałbym zrobić to : przegląd zawiasu i wymiana tego co musi być wymienione , silnik : wymiana uszczelek ,vanos ,rozrząd, swiece , cewki i to co wyskoczy po drodze :), na koniec odnowienie lakieru , no i takie tam sami zresztą wiecie jak ktoś kocha ta marke :) co do wnętrza jest ok tylko kierownice musze zmienić bo masakra , jeśli znacie jakies firmy to proszę o porade a może już ktoś z was to robil to jaka może być orietacyjna cena takiego zabiegu? dzięki i pozdrawiam wszystkich milosnikow marki .

viewtopic.php?f=72&t=117890

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po pierwsze zmień tytuł, bo temat niechybnie poleci do kosza (chociaż zmiana tematu też niewiele pomoże).

Z tego co napisałeś to chodzi raczej o ogólny serwis auta, a nie renowację :duh:

Może z łaski swojej uzupełniłbyś swój profil lub chociaż napisał skąd jesteś, chyba, że dla Ciebie nie jest problemem jechać do warsztatu 600 km.

Czytałeś w ogóle to co napisałeś??

Pytasz np. jaka będzie cena przeglądu zawiasu i wymiany zużytych elementów :mad2:

Myślisz, że na forum są jasnowidze i telepatycznie stwierdzą co jest zepsute??

Opublikowano
nie będzie problemu nawet zebym miał jechać 1500km poprostu chce niunie doprowadzić do stanu idealnego chyba ze znacie jakiegoś konkretnego dystrybutora części zamiennych takiego u którego mogę wszystko kupic co będzie mi potrzebne to wtedy sam w wolnych dniach się tym zajme bo szukam ale nic konkretnego nie mogę znaleźć . sory może zly tytuł może zle pytam ale szukam porady i pomocy poprostu chce niunie doprowadzić do porządku. a co do kosztów to pytam czy może już ktoś to robil ? co do pytania to zle mnie zrozumiales bo wymieniłem tylko podstawowe rzeczy a wiadomo ze tego będzie dużo więcej :)
Opublikowano

w Poznaniu dobry kolo działa, w Kostrzyniu/e pod Poznaniem jest fajny sklepik z gratami do BMW

ok, na serio, graty najlepiej to niech Ci mechanik powie co masz zorganizować, wtedy wbijasz na Allegro albo do jednego z polecanych tu sklepów on-line, zbierasz je, potem zawozisz do magika, on je wymienia, no i zostaje czyszczenie, detailing itd.

wszystko można zrobić, stan kolekcjonerski może i nawet, tylko pytanie jaki masz budżet ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jak tak to może ASO BMW?

Tam wszystko w zasadzie załatwisz.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
:lol: Aso to kategorycznie odpada bo tam to mogą najprostsze rzeczy ... wiecie co. Co do kolegi wyżej to wlasnie o to mi chodzi , czyli sklepy z częściami jakie polecacie powinienem znaleźć na forum ? :D a co do budżetu to ile trzeba będzie tyle się włoży , te samochody są tego warte .
Opublikowano
co do budżetu to ile trzeba będzie tyle się włoży , te samochody są tego warte .

pewnie przy płaceniu za pierwszy wymieniony wahacz zapał Ci minie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oj tam.

Trzeba uwierzyć w kolejnego kolegę który robi auto na tip top.

Już kilka takich osób na forum było. < mało kto chociaż w połowie zrealizował swoje plany>

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
dobra może tak :mam na ten cel 30tys. i tyle chce wlozyc . wystarczy? nie interesuje mnie kupno innej chce doinwestować to co mam i się cieszyc , po prostu szukam tylko trochę pomocy i porady gdzie i co można kupic i zrobić żeby było ok.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dobra może tak :mam na ten cel 30tys. i tyle chce wlozyc . wystarczy? nie interesuje mnie kupno innej chce doinwestować to co mam i się cieszyc , po prostu szukam tylko trochę pomocy i porady gdzie i co można kupic i zrobić żeby było ok.

http://img51.imageshack.us/img51/223/swh.gif Super,obyś był tak przywiązany do swojej Kobiety :cool2:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.