Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, co sądzicie o tym samochodzie? W niedzielę jadę go oglądać. Według vin wynika, ze ktoś dołożył tylko klime, co sądzicie o przebiegu? Pozdrawiam.

http://allegro.pl/bmw-e36-323i-coupe-17-climatronic-mst-zobacz-i3623744198.html

Numer podwozia WBABF71050EP43641

Kod typu BF71

Typ 323I (EUR)

Typoszereg E E36 (2)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik M52

Pojemność skokowa 2.50

Moc 125

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BOSTONGRUEN METALLIC (275)

Tapicerka STOFF KLEE/ANTHRAZIT (D6AT)

Data prod. 1995-11-07

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S243A AIRBAG FUER BEIFAHRER Poduszka powietrzna pasażera

S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S556A AUSSENTEMPERATURANZEIGE Wskaźnik temperatury zewn.

S651A BMW Bavaria C Reverse Radio BMW Reverse RDS

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S806A 3.BREMSLEUCHTE Trzecie światło stop

S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Główny wyłącznik akumulatora

Opublikowano

Na e36 specjalnie się nie znam, ale chyba w tym roczniku, z związku z częstym "zajechaniem" i "zajeżdżaniem" e36 zarzucałbym sprzedającemu wrzucenie z premedytacją takich zdjęć jakie wrzucił, ewidentnie coś ukrył, bo powróżyć z tych zdjęć się nie da niestety.

A przypuszczam że ogniska korozji można by na bliższych zdjęciach wyłapać.

Co do przebiegu, to jestem mile zaskoczony że nie jest typowo Polsk, gała zmieniona, kiera wyłechtana jakby ktoś z niej chciał zamsz zrobić po lewej stronie, podłokietnik nie wiem czy był czy dokładany, boczek fotela skrzętnie ukryty, tj. nie widać na foto.

Nie wiem jak daleko masz do sprzedawcy, ale warto by było, żebyś zdobył zdjęcia z mniejszej jednak odległości, tak przodu jak miejsc newralgicznych dla e36 które rdza lubi poskubać.

Opublikowano
W sumie to mam niedaleko bo ok. 90 km. Sprzedający mowil, ze nie ma na niej rdzy, zobaczymy jak to bedzie w realu. Jakie newralgiczne miejsca ma e36 jesli chodzi o korozję?
Opublikowano

Jak wspomniałem, znawcą e36 nie jestem, ale przypuszczam że jest typowo i z tego co widziałem po foto to progi, nadkola tylne.

Podłoga i reszta to standardowo w tym roczniku i samochodzie podwyższonego ryzyka :)

Niech się koledzy od e36 wypowiedzą.

Cena nie jest jakaś wysoka, ale chyba nie jest to podejrzane bo wyposażenie nie jest jakieś powalające a silnik jak silnik, nie jest to 2.8.

Ale tylko abstrahuję. Jak masz 90km to może warto podjechać, przynajmniej ciekawość zaspokoisz i wszystko się wyjaśni.

Opublikowano

Co do korozji to doły przednich błotników, progi (szczególnie jeśli jest szyberdach tak jak tutaj - obejrzeć dokładnie od spodu, wykręcić zaślepki na lewarek), tylne nadkola, rant klapy bagażnika, narożniki podłogi z przodu. Klapa bagaznika lubi też pękać w okolicy zamka. Poza tym standardowo obejrzeć doły drzwi, jak sprzedawca pozwoli to zajrzeć pod tapicerki w bagażniku, pod maską obejrzeć kielichy szczególnie w przedniej części w okolicy zbiornika na płyn do spryskiwaczy. Podłużnice, podłoga itp. Z tym że podłoga musi być już w tragicznym stanie żeby od spodu było coś widać ;)

Ten ma dołożony podłokietnik jeszcze i zmieniony przedni zderzak - jest przedliftowy montowany do 93 roku. A więc wiadomo, na żywo należy dokładnie obejrzeć przód.

Opublikowano
Chyba sie troche spóźniłem.. bo zeszła z allegro i coś jej nie widać. Nie mialem bardzo z kim jechac i chyba gosc sprzedał. Trudno szukamy dalej :D Dzięki wszystkim za opinie ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak nie widać?

ogłoszenie wygasło.

pytałeś?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Być może będe miał trochę wieksze fundusze na zakup i wtedy prawdopodobnie będe szukał e39 ;) Nie pojechalem jej oglądać bo znajomy nie miał czasu w weekend. Mam jeszcze trochę czasu na kupno, może jeszcze wypłynie ;) Się zobaczy :D