Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, podczas jazdy zaświeciła mi sie kontrolka od dsc i hamulca (w kolorze żółtym) i wtym momencie zgasł silnik, po około pół godzinnych próbach niespodziewanie odpalił ponownie, przejechałem około 2km zgasiłem, odpaliłem ponownie zgasiłem i po około 10 minutach chciałem odpalić ponownie niestety bez skutku. Po następnych 30min odpalił bez problemu i działa bez zarzutu do teraz, komputer nie pokazał żadnych błędów, czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi? może ktoś z was miał coś podobnego? mechanik twierdzi,że to może być czujnik położenia wału korbowego. Dodam jeszcze, że nie dawno założylem lpg, na którym przejechałem 1200km i chciałem pojezdzic troche na bęzynie i wtedy to sie stało (na bęzynie przejechałem jakieś 30km) proszę o pomoc z góry dziękuje!
Opublikowano
Też od dnia dzisiejszego borykam się z identyczną sytuacją. Tyle, ze gaz mam już od 3 lat.
Ar­mia ba­ranów, której prze­wodzi lew, jest sil­niej­sza od ar­mii lwów pro­wadzo­nej przez ba­rana.
Opublikowano
Witam, miałem dokładnie takie same objawy, dodatkowo na chwilę zapalała się czerwona kontrolka ładowania i auto szarpało, gasło gdy silnik się rozgrzał. Mechanik po podpięciu pod komputer wymienił czujnik położenia wału korbowego i objawy ustały, podobno to częsty przypadek w tej wersji silnikowej, pozdrawiam :)
Opublikowano
a jeżdżąc na gazie zawsze mieliście benzyny w baku ponad rezerwę ? Można sprawdzić pompkę paliwa w baku mogła się uszkodzić zapchać zastać itp
Opublikowano
Wybaczcie pytanie, może głupie, ale odpowiedzi nie znam: co ma ilość paliwa w baku, gdy auto jedzie już na gazie? Mi auto nic nie szarpało. Po prostu zgasło i już nie chciało odpalić. Po godzinie odpaliło.. przejechałem 100 metrów na gazie ( w międzyczasie migały kontrolki od ABS, DSC - zgasiłem na chwile, odpaliłem i już nie mrugały ) po czym po kilometrze jazdy na gazie (bez żadnych mrugających kontrolek) zgasło.
Ar­mia ba­ranów, której prze­wodzi lew, jest sil­niej­sza od ar­mii lwów pro­wadzo­nej przez ba­rana.
Opublikowano
to ma paliwo do gazu że pompka w baku nie zatrzymuje się tylko nan stop chodzi nawet jak na gazie jedziesz więc jak masz za mało paliwa to może się zatrzeć
Opublikowano
MI-24 czy udało Ci się rozwiązać ten problem? ja przejeździłem teraz około 500-600km i wczoraj znowu mi sie to stało, zapaliły sie kontrolki silnik zgasł po jakimś czasie odpalił, identycznie jak za pierwszym razem no i teraz chodzi bez zarzutu, ja obstawiam ten czujnik położenia wału, ale nie jestem pewny bo komputer nie pokazuje żadnego błędu
Opublikowano
Weekend był, to nie miałem czasu i możliwości naprawy. Komputer pokazał mi błędy czujnik temperatury wody i coś z alternatorem. Mechanik pogdybał, że może faktycznie ten czujnik d wody pokazuje jakąś za dużą temperaturę, i auto się wyłącza automatycznie, by nie ulec przegrzaniu.Ostygnie i można odpalić po około pół godziny. Co Wy na ten temat myślicie? Ewentualnie może wariować mój ulubiony valvetronic - bo tego chyba na komputerze nie można sprawdzić.
Opublikowano
ale czy źle założona instalacja lpg może mieć jakiś wpływ na to, że tak się dzieje? umnie pokazuje dwa błędy P1158 i P1160
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
I jak ? Zrobiłeś to?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie padł czujnik położenia wałka. Pozdrawiam
Opublikowano
Witam mam podobny problem od założenia lpg w e46 318i 143km 2002r, silnik podczas jazdy gaśnie (zapala się kontrolka ładowania ) i jedzie dalej, byłem na 2 kompach i nic nie wykazało, z reguły dzieje się to między 2000 a 3000 obrotów. Co robić pomocy :idea: