Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko chcę kupić oszczędne auto 320d i chodzi mi tu o motor 320d rok 2003 czy ten silnik jest awaryjny ,chodzi mi tu o łopatki w kolektorze ssącym podobno odpadają i wpadaja do silnika w których modelach to jest w jakich rocznikach piszczcie co i jak ok dzięki wielkie
Opublikowano
Hehe, mamy Ci streścić forum? Ogarnij się, zacznij czytać, nikt tu Ci na tacy nie da gotowca. Masz cały dział porad przed zakupem, miłej lektury.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Piszesz

chcę kupić oszczędne auto 320d i chodzi mi tu o motor 320d rok 2003 czy ten silnik jest awaryjny

Jeśli spojrzysz na tle benzyniaka to jest bardziej awaryjny tz droższy w eksploatacji pod względem zużywania sie drogich podzespołów , jak robisz rocznie sporo km to może sie opłacać , ale jak tylko do kościółka to brać benzynę.

A detale co i jak to musisz sam poczytać bo już tu wiele było napisane, przyjemnej lektury na kilka dni.

Miedzy innymi poczytaj to : http://moto.onet.pl/top-10-te-silniki-doprowadza-cie-do-ruiny/b43pc

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

nie rozumiem po co wymieniac skoro usuniecie i wstawienie zaslepek to 10krotnie nizsze koszty

temat do kosza

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

I znowu ... proste, robisz 10 tysi - benzyna, robisz 20 tysi diesel się zwróci, cokolwiek by padło.

Kupisz trupa to będziesz frycowe płacił, w dieslu więcej.

Kupisz dobrze to pojeździsz bezawaryjnie, nawet klekotem- wiele przykładów na forum.

Ten artykuł był do e90 anie e46.

Opublikowano

No tak diesel jeżdżąc dużo - można zaoszczędzić nawet uwzględniając drogie awarie , choć z drugiej strony kupując dobrą benzynę a w przypadku bmw gama silników benzynowych jest sporo - śpisz spokojniej ...

Sam jeżdżę dieslem i nie miałem (odpukać) jeszcze tych najdroższych awarii - to następna bunia będzie w benzynie ew . lpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.