Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam bardzo ważne pytanie rozmawiałem dzisiaj ze sprzedającym bo po vinie wychodzi,ze auto ma czujnik deszczu a właściciel tak ma tylko odłączył go/czy kabelek tego nie wiem bo mówi denerwujące było to jak ktoś prysnąłem płynem do spryskiwaczy i już się wycieraczki uruchamiały jakoś tak
Opublikowano

Ssprzedającym kłamie, by nie działał czujnik deszczu wystarczy manetkę w pozycję 0 np. na myjni, żadnych kabli nie trzeba rozpinać!!

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

Moduł do własnej konfiguracji świateł E39 sprzedam!

icon3.png BMW E36 316i M43

icon1.pngBMW E61 530D M57N

Opublikowano
To już kwestia czułości czujnika, jaki to samochód? W e46 Disem można zmienić czułość czujnika lub go wyłączyć. Wypytaj dokładnie, bo może coś się zepsuło i głupieje.
Opublikowano
on mówi,że odłączył go dla tego,że jak ktoś jedzie i włączy spryskiwacze to juz mu sie uruchamiają wycieraczki i troche to denerwujace

Zawsze, jak użyjesz spryskiwacza to włączają się wycieraczki. Chyba w każdym aucie. Czujnik deszczu nic do tego nie ma.

Czujnik działa tylko jak ustawisz dźwignię wycieraczek na auto. Dezaktywuje się po wyłaczeniu zapłonu, czyli jak nawet podczas deszczu odpalisz ponownie auto, to musisz dzwinie wycieraczek ponowne przestawić w auto, żeby czujnik działał.

Czy za wewnętrznym lusterkiem, na szybie, widać jakieś czujniki?

Opublikowano
Tu raczej chodzi o auto poprzedzające, które użyje spryskiwaczy. W moim też mam taką sytuację mając manetkę na pozycji nr 1 (automat). Zmieniłem na mniejszą czułość Disem i zobaczymy jak czujnik będzie się zachowywał przy niewielkiej mżawce.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak znam życie to szyba pewnie jest nie taka założona i właściciel problem rozwiązał w inny sposób. :)