Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Mam takie problem posiadam felgi z e39 et 20 i chciałbym , żeby mi posłużyły jako zimówki do e46 .

Jakie kupić pierścienie żeby lipy nie było?

Opone planuje 205/55 16 cali ,.

Dziękuje i pozdrawiam

P.S

Obecnie autko stoi na 18stkach od e60 i nie ma żadnych pierścieni i lipy nie ma...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciężko będzie to upchnąć, bo przód będzie wystawał a tył po załadunku będzie przycierał.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic to nie da, seryjne et to 47, więc w tym wypadku wychodzą na zewnątrz o 27 mm na stronę..ja mam w tym rozmiarze z et 31 i przód jest równo z krawędzią błotników.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam. Ja w swojej e46 felgi z 5 e34 et 20 opony 205/50/16 i nic nie ociera i fajnie wyglada

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano

Moim zdaniem ocierać z tyłu będą jak wsiądą 2, 3 osoby. Kiedyś sam przymierzałem na przód stalówki od E39 tyle, że 15" i było spoko. Trochę wystawały. Jednak takie rozwiązanie to ładnie wygląda na dużych aluminiowych felgach z dużym rantem i jak mamy założony gwint. W innych opcjach zawsze będzie lipa.

Odnośnie pierścieni centrujących to plastikowe są do bani. Pomimo dobrego wyważenia kół, niby dopasowanych pierścieni to zawsze będą jakieś drgania na kierownicy. Jeśli już pierścienie to tylko i wyłącznie metalowe. Kolejny problem to czy masz te felgi stalówki, czy aluminiowe. Do stalówek niby metalowych pierścieni nie robią. Znaczy się sprzedać Ci na pewno sprzedadzą jednak ogólnie takiego rozwiązania do stalówek nie zalecają.

Tutaj masz wszystkie dane potrzebne do zamówienia pierścieni:

http://www.rozmiaryfelg.pl/bmw.htm

Jednak przyszykuj się, że takie metalowe pierścienie to chyba koło 100 zł będą kosztować.

Moim zdaniem jeśli masz przedlifta/polifta to lepiej kupić oryginalne używane 15"/16" felgi aluminiowe. Koszt ok 300 zł. Ja tak zrobiłem i nie żałuję. Zero druciarstwa i wszystko wygląda :cool2:

Opublikowano
Moim zdaniem ocierać z tyłu będą jak wsiądą 2, 3 osoby. Kiedyś sam przymierzałem na przód stalówki od E39 tyle, że 15" i było spoko. Trochę wystawały. Jednak takie rozwiązanie to ładnie wygląda na dużych aluminiowych felgach z dużym rantem i jak mamy założony gwint. W innych opcjach zawsze będzie lipa.

Odnośnie pierścieni centrujących to plastikowe są do bani. Pomimo dobrego wyważenia kół, niby dopasowanych pierścieni to zawsze będą jakieś drgania na kierownicy. Jeśli już pierścienie to tylko i wyłącznie metalowe. Kolejny problem to czy masz te felgi stalówki, czy aluminiowe. Do stalówek niby metalowych pierścieni nie robią. Znaczy się sprzedać Ci na pewno sprzedadzą jednak ogólnie takiego rozwiązania do stalówek nie zalecają.

Tutaj masz wszystkie dane potrzebne do zamówienia pierścieni:

http://www.rozmiaryfelg.pl/bmw.htm

Jednak przyszykuj się, że takie metalowe pierścienie to chyba koło 100 zł będą kosztować.

Moim zdaniem jeśli masz przedlifta/polifta to lepiej kupić oryginalne używane 15"/16" felgi aluminiowe. Koszt ok 300 zł. Ja tak zrobiłem i nie żałuję. Zero druciarstwa i wszystko wygląda :cool2:

W jaki sposob zalozyles felgi z e39 skoro tam jest inny otwor centrujacy?

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN