Skocz do zawartości

e83 lift- przy kazdym biegu traci moc max 80km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam bmw e83 2007r. nie wiem co jest grane wymieniłem filtr paliwa oleje, powietrza itp. co to może być przejechane mam 180tys km?

moze dpf? jesli tak jakie koszta wiążą sie z usunięciem jakie sa plusy a jakie minusy

jestem z okolic warszawy gdzie najbliżej mozna go usunąć oraz czy mogło mi uszkodzić sprężarkę nie wiem jak u was ale u mnie zawsze auto nie miało jakoś od roku czasu za bardzo siły a wtedy go kupiłem myslałem ze to przez mały silnik ale moze to juz od tamtej pory cos sie działo? czekam na szybką odpowiedz mam równiez e90 bez dpf i nigdy czegos takiego nie miałem

Opublikowano
Najpierw podłączyłbym pod kompa i zobaczył co i jak i czy są jakieś błędy. Od tego w ogóle powinieneś zacząć! Nikt ci telepatycznie nie powie co jest :mrgreen:
Opublikowano
Filtr cząstek stalych sprawdzilem przed chwila u znajomego mechanika ile kosztuje usunięcie i gdzie mozna zrobić w okolicach wawy
Opublikowano
No Oki moze glupio napisalem sorka ale odrazu pojazd ehhh po prostu podpowiedzcie co i jak mam teraz zrobić
Opublikowano
No przecież to jasne...jedz do dobrego diagnosty ,który sprawdzi parametry pracy a nie tylko odczyta błędy na czymś tam :wink:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Wytnij DPF, filtr powietrza, turbinę i egr.Możesz także wyciąć inne rzeczy.Na pewno nie naprawisz tak samochodu ale będziesz spokojny bo problem z głowy.Później możesz go sprzedać po dobrej cenie i wtedy następny właściciel pojedzie do diagnosty polecanego z naszego forum-zdiagnozuje samochód, znajdzie problem, zrobi za parę złotych i będzie się cieszył z zajebiście z zrywnego autka i z tego ze poprzedni właściciel korzystał z porad swoich mechaników-wizjonerów którzy bez podłączenia kompa doradzali co zrobić :) :) :) :lol: :lol:
szczyrk81 ZDW
Opublikowano

Ada witaj !

Pierwszego posta zacząłeś dobrze pisać ale nie rozwinąłeś tematu do końca ,

hmm... piszesz jak by nie o swoim problemie tylko zasłyszanym od innych.

Przyłóż się do kompa i napisz ze szczegółami opis problemu i ci do tej pory było robione i z jakim skutkiem

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.