Skocz do zawartości

Wymiana radia na wyświetlacz DVD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No właśnie dobrze to może wyglada i trochę ma tych bajer ale czy to będzie działało przyzwoicie to pytanie za 100 punktów . Boje sie tych gadżetów prosto z honk Kongu
Opublikowano

Niedawno podobną sztukę zamówiłem, tyle że troszkę droższą i bardziej wypasioną (android, więcej pamięci, szybszy procek, 3g, wifi, itd), będę montował, to spróbuje zrelacjonować, myślę że w ciągu miesiąca powinna dojść, niestety idzie zwykłą pocztą w celu ominięcia opłat celnych...

Czy cena z kosmosu, nie powiedziałbym podobne a nawet z mniejszą opcją markowe chodzą jakieś 2x drożej.

Opublikowano
Dynavin, Andrive, Eonon - i jeszcze masa innych "marek". A prawda jest taka, że to jedna chińska produkcja, w dodatku nie bardzo jakość idzie w parze z pieniążkami które trzeba zapłacić. Chociaż, ostatnio na ebaju pojawiają się używane sztuki, można wyłapać poniżej 150Ł.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

lepsze to niż ta zabytkowa navi do e46.

można w sklepie obejrzeć/posłuchać czy pasi bo są importerzy u nas tylko cena x2 wtedy.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Kalos czekam z niecierpliwością na relacje z dokonanego zakupu i jakies fotki co do wyglądu juz zamontowanej zabawki . Zreszta tez mi sie trochę wydaje ze wszystkie te sprzęty są na podobnych podZespolach tylko brak oryginalnego znaczka na przednim panelu.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

no i wczoraj dotarła paczuszka do mnie, po ciężkich bojach z urzędem celny, radio podłączone i zamontowane, tylko klimatronik na dole zamiast schowka mnie denerwuje, ponieważ z lewej strony nie chce się dobrze złapać na zatrzaski.

spodziewałem się innego rozwiązania oprogramowania, myślałem, że będzie sam android i funkcja radia gdzieś w tle, a tutaj mogę przełączać się pomiędzy windows ce a androidem, oba systemy działają niezależnie od siebie.

Samo radio, fajna sprawa, jednak wersja bez androida, wifi, czy 3g, nie warte świeczki, moja wersja obsługuje takie rzeczy i bez problemu zainstalowałem yanosika, czy automape, sam windows CE jest dla mnie nie intuicyjny, nie najlepiej wygląda też odtwarzanie w nim płyt cd, nie pokazuje żadnych informacji jaka aktualnie ścieżka leci i ile już przeleciała (chyba że jeszcze nie dotarłem do miejsca gdzie to ustawić), cudownie chodzi system głośnomówiący, ludzie słyszą mnie lepiej w słuchawce niż gdy dzwonie z telefonu przy uchu, ja też nie mam problemu z zrozumieniem drugiej strony. Ze strony audio to gra lepiej niż oryginalne radio, basik jest dużo fajniejszy, głośność też już inna, ogólnie teraz głośniki nie wyrabiają a nie radio niedomaga, tak jak było z oryginalnym.

Płyt dvd nie odpalałem, nie mam żadnych w domu, ale to bez znaczenia, każdy materiał można odpalić na androidzie, jest złącze microsd, jest usb, można podpiąć iphona, można puścic nawigację na androidzie, a w windowsie puścić radio, tak, że nie mamy samych komend nawigacyjnych, a mamy muzykę czy wiadomości w tle tych komend.

Sterowanie z kierownicy działa, jednak zrobiłbym w niektórych miejscach inaczej niż zaprogramowali Chińczycy, choćby ustawił tak jak było w oryginale, że strzałka na kierownicy przestawia stacje radiową, a nie powoduje przeskok fal radiowych o 0,05fm,

Dotyk działa nieźle, jeszcze nie zerwałem folii z ekranu, a i tak jest dobrze, sam ekran wydaje się mieć słaby kontrast (chociaż na co dzień pracuję w serwisie projektorów , ekranów itd więc mogę mieć zboczenie zawodowe i zauważać coś na co ktoś inny nie zwróci uwagi), jednak więcej się okaże po zerwaniu folii, być może sprawia ona mylne spostrzeżenie.

Na razie testuje dalej, miałem problem, ponieważ Chińczyk dostarczył z radiem nie taki adapter do anteny jak potrzeba i dziś rano jeszcze latałem po sklepach w poszukiwaniu tego prawidłowego, później zmieniałem końcówki drążków, wyjazd na zbieżność i w sumie czasu nie było na zabawę.

Przy okazji grzebania przy końcówkach chyba udało mi się zlokalizować wyciek płynu chłodniczego który męczy nie od paru miesięcy, ale z tym muszę na kanał zobaczyć co i jak wygląda na termostat, ale też może to i pompa wody.

Opublikowano
Mile widziana foto relacja, jestem ciekaw jak to sie prezentuje juz w desce. Pozdrawiam i bez awaryjnosci oczywiście
Opublikowano

zdjęcia robione na szybko, po ciemaku, więc flesh się odbijał, i syf w samochodzie, ale w końcu operacja przeszczepu musi zostawić ślady.

http://www.fotosik.pl/u/cyryl85/album/1542937

mam nadzieje że link działa.

będę musiał znów rozebrać, myślałem, że gniazdo z przodu wystarczy, jednak android widzi tylko gniazda z tyłu, oraz mikro usb z przodu, zostawiłem puste gniazdo z tyłu, a wychodzi na to, że będę musiał się do niego dogrzebać i wyciągnąć przedłużacz usb na zewnątrz, troche denerwujące, bo już kończą mi się zapasowe spinki do listew, a nawiew centralny, już nieźle oberwał:<

Opublikowano
akurat za taki Dynavin nie dałbym więcej jak 1000-1200zł, te radio nie ma nic na czym mi zależało w radiu 2 din.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kalos wrzuć podsumowanie kosztów i gdzie kupiłeś :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

radio kupiłem na aliexpress, wyszło mnie 470usd, czyli coś ok 1400zł, oczywiście celnicy się sprawą zainteresowali i doliczyli vat i cło w wartości 400zł, musiałem też kupić adapter do anteny, ponieważ Chińczyk dał nie do tego modelu, koszt 3,5 zł, dongel wifi po usb był gratis, antena GPS, wszystkie przejściówki i złączki znajdowały się w zestawie.

więc tak;

link;

http://www.aliexpress.com/snapshot/281355562.html

koszty

radio 1400zł

opłaty celne 403zł

adapter anteny 3,5zł

razem 1806,5 zł

nie ukrywam, że liczyłem, że paczka nie wpadnie do urzędu celnego, dzięki czemu zaoszczędziłbym 400zł, jednak wybrałem złą porę na zamówienie, ponieważ, jest taki okres, że żadnej paczki nie puszczają bez odprawy celnej.

moje radio wygląda troszkę inaczej niż na zdjęciach z aukcji, a wynika to z faktu, że moje to wersja z android, a tam jest zwykły win CE.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

tyle że nie mamy gwarancji żadnej ale 700 w kieszeni zostaje :) to już decyzja dla każdego indywidualna.

No jeszcze chyba można poprosić sprzedawce żeby chyba opisał przesyłkę jako prezent i wtedy rzadziej się czepiają. Do 50$ jest chyba bez problemów, powyżej już czasem trzeba zapłacić.

Tak samo np. ringi te najnowsze ledowe u jafry na allegro chyba koło 500, to samo z przesyłką z aliexpress wychodzi chyba poniżej 200 :D

szukam
Opublikowano
gwarancja jest na 12 miesięcy, z telefonem sprawdzałem, i dało radę zareklamować, z tym myślę, że też nie będzie w razie czego problemu.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zamawiałeś ten kombajn z przesyłką kurierską?

Podobno najlepiej brać przesyłkę zwykłą pocztą,izba celna rzadko kontroluje takie paczki natomiast wszelkie paczki kurierskie są kontrolowane szczegółowo.

Kolega zamawiał tam CDP plus do diagnostyki i przesyłka szła zwykłą pocztą,paczka przeszła bez cła :D

Oczywiście czas dostarczenia takiej paczki jest o wiele dłuższy :(

Opublikowano

paczka szła pocztexem, wartościowych rzeczy Chińczycy nie chcą wysyłać zwykłą pocztą ekonomiczną, też tak patrzę, że celnik widząc paczkę o rozmiarach 30x30, i wadze ponad 4 kg, nie uzna , że tam są skarpety i raczej się tym zainteresuje.

Co do tego linku tam jest jakaś wariacja win ce 6.0

W swoim już udało mi się odkryć gdzie jest player cd/dvd, ostatnio szukałem jak w ogóle wygasić ekran w czasie jazdy, też już znalazłem, teraz szukam, jak zrobić, żeby z telefonu były wyświetlane w radiu, no i opcji jak wyciszyć radio czy cd, w momencie gdy oglądam filmy na youtube przez androida.

Opublikowano
w sumie stary poczciwy win ce daje spore możliwości typu wrzucenie oprogramowania ze starszych dinavinów, w ogóle inne nakładki, automapa. Poczekam jak jeszcze troche to stanieje wszystko i moze moze :)
szukam