Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie

mam F10 z roku 2011 oraz wyświetlacz 7-mio calowy ,pytanie czy jest możliwa zmiana na 10" ? Na Youtube jest filmik że gość odpina mały i wpina duży wyświetlacz i wszystko funkcjonuje , czy to bajka ?

pozdr !!

Opublikowano
Nie no, nie jest tak pięknie :) zmiana monitora to tak jak w zwykłym pc, będzie większy monitor i tyle. Żeby navi była professional nie wystarczy soft, trzeba zmienić kilka modułów, chyba też cd na dvd i dopiero programować, nie będzie tanio.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

zmiana kosztuje okolo 12-15tys. zl

wymagany jest soft, monitor , caly komputer( HDD + DVD ), kabelki

wgranie softu trwa okolo 4-5h

ja ostatnio wgrywalem najnowsza mape koszt 500-700zl i pytalem sie co i jak i powiem ze troche ta operacja kosztuje

namiary to sa na forum - ja polecam warszawe

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w aso ceny od 800-1000zl

ja zaplacilem poza ASO 500zl ( ale ceny sa rozne trzeba sie pytac)

• Moderatorzy
Opublikowano
Następnym razem napisz do mnie to coś poradzimy ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
rozumiem, ze chodzi wlasciwie o koszt kodu FSC, bo same mapy mozna u dilera kupic "za grosze" (przynajmniej w US) - ile najmniej kosztuje obecnie taki kod?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Jak wygląda sprawa aktualizacji ? Jedyną aktualizacje robiłem w 2012 w tym roku raczej już nie będę robił, dopiero w planuje w 2014.

Czy zapłacę tylko za 2014 czy będę musiał zapłacić za 2013 i 2014 ?

• Członkowie klubu
Opublikowano

Czy zapłacę tylko za 2014 czy będę musiał zapłacić za 2013 i 2014 ?

Tylko za 2014 :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kody kosztuja okolo 2000zl netto

najnowzsza mapa posiad juz aktualne autostrady np.A1 od samego Gdanska az do Lodzi

• Członkowie klubu
Opublikowano
kody kosztuja okolo 2000zl netto

najnowzsza mapa posiad juz aktualne autostrady np.A1 od samego Gdanska az do Lodzi

W ASO kod FSC do aktualizacji mapy RoadMap Europe Premium 2014 (upgrade index 07) to koszt 735,00 netto

Nie wiem skąd tak wysoka cena :?

Kody aktywujące funkcję nawigacji tzw. initial FSC faktycznie kosztują 2 tyś. ale nie są konieczne do aktualizacji aktywnej nawigacji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czyli 1000zl brutto plus 4 h wgrywania a u nich liczy sie godzinna robocizny kolo 250 netto - no to mnie zrobili w balona
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Jeśli koniecznie chcesz wybrać jako źródło aktualizacji mapy ASO, to taniej będzie jeśli kupisz u nich po prostu FSC do aktualizacji map oraz nośniki DVD.

Z samą aktualizacją na pewno sobie poradzisz a i 1000 pln w kieszeni zostanie :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pmax ci okresli cene :) - ale ceny sa rozne od 10.000zl-14.000zl (urzadzenie+kody+praca)
Opublikowano

To drożej niż kupując z nowym samochodem :) Moim zdaniem nie ma sensu. Na początku jarałem się dużą navi, dvd w czasie jazdy itp, teraz u mnie rządzi Google Maps a wyświetlacza 10" używam do zmiany radia :)

Te duże ekrany będą miały sens jak wpuszczą tam Androida tak jak zrobiła to Toyota czy tam inny Hundai.

To jest jeszcze ciekawy pomysł, pc w f10:

http://f10.5post.com/forums/showthread.php?t=721774

• Moderatorzy
Opublikowano
Chińczycy już dużo produkuje do F10 na Aliexpress można sporo znaleźć ,choć wg. mnie oryginał to oryginał :)
Opublikowano
Chińczycy już dużo produkuje do F10 na Aliexpress można sporo znaleźć ,choć wg. mnie oryginał to oryginał :)

KRUK

Mozesz swoj post poprzec kilkoma przykladami ?