Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie kilka pytan :)

1)chcialbym sie dowiedziec ile Nm wytrzyma ori sprzeglo w 118d bo nie umiem tego znalezc :(

2) wtryski .... z serii e90 podejda bez zadnego rzezbienia ?

3) czy nie bedzie problemow z lancuchem rozrzadu jakis po grubszych modach ?

Opublikowano
sprawa sprzegła dosc prosta.... jak chcesz mocniejsze... wyjmujesz wysylasz i chlopaki zwieksza Ci moment przenoszony... moga zalozyc inne okladziny... innej twardosci sprezyne dociskowa... znajomy zmienial tak sprzegło w alfie 159.... po programie non stop sie sypalo... zrobil i swiety spokoj..
Opublikowano
sprawa sprzegła dosc prosta.... jak chcesz mocniejsze... wyjmujesz wysylasz i chlopaki zwieksza Ci moment przenoszony... moga zalozyc inne okladziny... innej twardosci sprezyne dociskowa... znajomy zmienial tak sprzegło w alfie 159.... po programie non stop sie sypalo... zrobil i swiety spokoj..

jesli mozesz ich z czystym sumieniem polecic to mozesz mi na PW wyslac ich numer tudziez strone :)

a jak sprawa z turbo i wtryskami ??

Opublikowano

moze to wbrew forum ciut ale tu robił:

http://www.sprzegla.com/glowna/sprzegla-samochodowe-regeneracja-tuning.html

co do wtrysków... od 35d.... turbo jeszcze nie wyczailem.... jakby ktos wiedzial to piszcie.....

wazniejszy jest dolot w tym IC i wydech... od wtryskow...

Opublikowano

a wiec tak :mrgreen:

na innym forum wyczytalem info odnosnie przeprowadzonej modyfikacji w 120d 163KM ... zostala zalozona turbina GT2260v z 530D i inne pierdolki ...

turbina podeszla idelanie bez dlubania przy kolektorze ... teraz pytanie :D czy kolektor z 118d bedzie taki sam jak od 120d chodzi o wymiary ...

Opublikowano
to turbo nie bedzie fajne !!! bedzie dziura taka wielka jak drzwi od stodoly!!turbo musi byc ciut wieksze tylko!!
Opublikowano
wg mnie do normalnej jazdy ciezko... jak to kolega stinger mi kiedys pisal bedzie duzy lag.... czyli pozna reakcja turbawki na wcisniecie gazu...
Opublikowano
dlatego ja zaczynam od wyprucia dołu.... za turbina zrobie przelot... to poprawi jej reakcje.... pozniej tak jak pisalismy IC :>
Opublikowano

dzis zamawiam downpipe chlopaki maja na miejscu... ;>

wtorek montuje :>