Skocz do zawartości

Maglownica E46: czy pasuje z E36?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
U mnie przekładni rozszczelniła się w miejscu gdzie wchodzi drążek kierowniczy:/ płyn pluje mi na wszystkie strony ale na początek spróbuje wymienić wszystkie o-ringi i uszczelniacze zestaw naprawczy 180zł ale może uda mi się dorwać jakiś magiel z anglika i powymieniam sobie to. Zrobię foty jak będę to robił i wrzuce
Opublikowano

kolega robil juz wymiane roringow i ogulnie zestawu naprawczego

pomoglo na okolo miesiac

juz sam niewiem dawac do regeneracji za 600zl czy kupic laubera za 1370zl

piernik wie ...

Opublikowano
Wytłumaczcie mi jeszcze dlaczego przekładnia w kartonie była zaolejona skoro w niej nie powinno być zadnego oleju?
Opublikowano

Moja maglownica dostała większego luzu na początku wakacji.

W sierpniu wziąłem maglownice po regeneracji z firmy Auto Rege - wymieniłem w ich warsztacie w Lesznie - koszt z wymianą = 800,00

Podczas rozmowy z gościem ogólnie mówił, ze w E46 wymienia średnio jedną na miesiąc, trochę częściej E39, a najlepsze "wzięcie" mają vectry B i C - padają jak muchy :shock:

Od tego czasu wszystko jest ok i mam nadzieje, ze tak pozostanie.

Opublikowano
u mnie nie ma luzów płynu do wspomagania praktycznie nie ubywa tylko przy skrętach wydaje dziwny dźwięk taki pisk i chlapie płynem wszędzie może oringi wystarczą na jakiś czas muszę się za to zabrać wreszcie bo mi cały silnik zabrudzi :/
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Podczepię się pod temat

jeżeli skręce kierownica prawo/lewo delikatnie i już coś zaawyje... czy za takie coś magłownica może być odpowiedzialna? czy to raczej pompa?

Opublikowano
ja również podłącze się pod temat bo od niedawna przy np zjeździe z ronda kiedy odbija kierownica takie delikatnie puknięcie czuje w niej czasami też wydaje mi się ,że przy wolniejszej jedzie na nierównościach też puknie ale głównie przy wolniejszym pokonywaniu ostrzejszych zakrętów dodam , że na zgaszonym silniku przy ruszaniu kierownica jest minimalny stuk ale po kontroli kierownica- koło ,żaden luz nie występuje przynajmniej nie widoczny dla oka czy to objawy dla luzu w maglownicy? czy szybciej drążki? żadnego problemu z prowadzeniem nie mam...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź dobrze końcówki drążków, one potrafią tak stukać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.