Skocz do zawartości

Maglownica E46: czy pasuje z E36?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
szukaj gdzięs w niecie bo kiedyś ktoś pisał że wszytsko ładnie pasuje ale to trzeba by się upewnić jak to dokłądnie było bo juz nie pamiętam tego tematu
Opublikowano

Fora i w necie już przeszukałem.

Rzekomo maglownica z E46 diesel pasuje do E36 316 compact, Touring według jakichś tam sklepów internetowych.

Sprzedający mówi, że niby wszystko to samo.

Kiedyś coś mi się o uszy obiło, że niby pasują te maglownice, ale potwierdzenia nie znalazłem.

Chyba i tak wezmę nową Laubera ...

Opublikowano
wydaje mi sie że nasz kolega z forum "youshimura" robił taki zabieg ale nie jestem pewny czy to był napewno on. napisz do niego może da ci jakieś wskazówki.
Opublikowano
Fora i w necie już przeszukałem.

Rzekomo maglownica z E46 diesel pasuje do E36 316 compact, Touring według jakichś tam sklepów internetowych.

Sprzedający mówi, że niby wszystko to samo.

Kiedyś coś mi się o uszy obiło, że niby pasują te maglownice, ale potwierdzenia nie znalazłem.

Chyba i tak wezmę nową Laubera ...

U tych od "laubera" oddajesz swoją czy dostajesz inną ? Jaka kasa mniej więcej ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też nad tym sie zastanawiałem i czytałek kiedys tu na forum bo jedna osoba o to samo sie pytała i po wymiania napisała ze magiel z e36 pasuje do e46

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
witam ja wymieniałem magiel u siebie miesiąc temu kupiłem używke od e 36 i pasuje ,z tym że w e36 jest 3,5 obrotu a w e 46 miałem 3 obroty. Dodam że nic nie obciera itp. Jest ok :cool2:
KOZIOL
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no właśnie co za tym idzie bedziesz musiał wiecej sie nakrecić. Tylko nie wiem czy to tez dotyczy rodzaju maglu bo sa dwa i jeden moze byc taki ze bedzie sie zgadzał z e46 tzn tez bedzie miał 3 obroty do pełnego skretu

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
znaczy 3 obroty od max skrętu w lewo do max w prawo .Czyli od jazdy na w prost po 1,5 obrotu do max skrętu w lewo i prawo ,a teraz mam jakieś 1,75 w obie :cool2:
KOZIOL
Opublikowano

Maglownica Laubera w bagażniku. Dotarł w końcu, z małymi przygodami.

Gdyby ktoś zamawiał to kilka uwag ode mnie.

Maglownica generalnie dość słabo zapakowana. "Lata" po kartonie"

Rozpakowałem przy kurierze i okazało się, że drążki przebiły boki kartonu a przekładnia zaolejona :cry:

Pewnie puściły uszczelniacze, więc ... zwrot.

Koniecznie sprawdzić zawartość prz odbiorze.

Telefon na infolinię motointegratora, że chcę reklamować, czyli chcę drugą dobrą (wkurw miałem niezły).

Za dwie godzinki poprosiłem o szybkie zajęcie się sprawą i tu już poszło gładko.

Po nastu minutach koleś oddzwonił, że kurier odbierze tą maglownicę a drugą już ściągają z magazynu ze śląska i jutro/pojutrze będzie u mnie.

Więc zrobiłem fotki, papiery do środki i spakowałem.

Tego samego dnia na maila dostałem zwrotny list przewozowy, kurier odebrał paczkę. Na maila poszły zdjęcia przekładni.

Facet z motointegratora generalnie bardzo uprzejmy, fachowy i ... dzisiaj sam mi przywiózł drugą przekładnię pod moją pracę.

Opakowanie niestety znowu marne, ale maglownica sucha.

Facet natomiast bardzo wporządku - kierownik sprzedaży internetowej (w wolnym tłumaczeniu).

Przeprosił za kłopoty. Upomniał już Laubera (właścicielem wszystkiego jest Inter Cars).

Gdybym potrzebował jakieś części to mam bezpośrednio do niego uderzać, będzie robił dobre ceny.

Podsumowując - przygoda była, ale ostateczne załatwienie sprawy naprawdę bardzo dobre. Dawno nie spotkałem się z tak szybką i fachową reakcją, szczególnie, że spodziewałem się cholernej biurokracji (IC to niezły moloch w końcu).

I na koniec, koleś przyjechał W220 S55 AMG :twisted:

Fajna furka.

Opublikowano
Maglownica z E36 pasuje do E46.Różnica w obrocie(nie odczuwalna).i trzeba zmienić osłony gumowe drążków bo w e36 mają mniejszą średnicę.Reszta jest plug&play.
...Ciśnij jeśli masz pasję nie stawaj,wsiądź odpal fure w gaz napier...szyby w dół,ryk silnika niech cię niesie:)