Skocz do zawartości

Kilka pytań odnośnie zmian zewnętrznych e46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanie jeśli chodzi o zmiany zewnętrzne mojego turasa. Przeglądając allegro (zderzaki) M-Pakiet są od coupe, sedan (normalna rzecz) i tutaj mam pytanie czy będą się różniły czymś od wersji kombii czy można śmiało kupować? Druga sprawa srebrne listwy które są przy drzwiach, szybach tak jak w wersjii LIFESTYLE, czy jest opcja wymiany na takie cudo i czy jest to bardzo skomplikowane ? Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przedni zderzak z sedana jest taki sam jak w touringu, tylny oczywiście nie pasuje, w coupe są inne zderzaki. Z listwami nie ma problemu aż do tylnych szyb (za tylnymi dzwiami), ponieważ są wklejane razem z szybą.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymieniać nie trzeba, tylko je wyciąć i wkleić z innymi listwami. Możesz zapytać w warsztacie gdzie wymieniają szyby ile to będzie kosztować.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Ok zapytam na pewno, a czy tylni zderzak bardzo się różni od m-pakietowego ? Mowa oczywiście o kombii. Jest sens robic sam przód pierw a za jakis czas tył czy będzie to wiejsko wyglądało ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Będzie lekko niespójnie..ale wielu właścicielom bmw to nie przeszkadza :roll: pamiętaj, że są jeszcze progi do kompletu :wink: tylny zderzak zdecydowanie różni się od zwykłego. Uzbieraj komplet i dopiero zakładaj.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Wiejsko i typowo. Zderzak przód to nie tylko sam zderzak, ze wszystkim kpl na przodzie, żeby było porządnie to jest parę zł.

Do tego tył, progi, podstopnica, gała, kiera, fotele, podsufitka itd.

Chyba, że sam ori z zewnątrz, ale to też parę zł.

A jak się zderzaki różnią to na pewno zobaczysz na allegro lub w galerii e46 na jaśniejszych turasach.

Opublikowano
Macie racje ze lepiej uskładać komplet i wtedy zacząć działać, chodzi mi o zewnętrzy M-Pakiet, w środku nie potrzebuje takich rzeczy jak gałka M, podstopka M itd . :) dzieki za informacje !:)
Opublikowano

Oczywiście można się bawić, kombinować i zmieniać. Ja jednak wyznaję zasadę, że powinno być ori.

Możesz mi wierzyć lub nie ale takie auto zawsze znajdzie amatora, i/lub uznanie oglądających.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785