Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar nabyć BMW X3 rocznik 2005. Interesuje mnie jednostka 3.0d 204 KM z automatyczną skrzynią biegów.

Jak się sprawuje ta jednostka napedowa? Jak z awaryjnością?

Jak się sprawuje automat połączony z takim silniczkiem? Jak z awaryjnością tych skrzyni?

Na co muszę zwrócić uwagę przy zakupie takiego auta?

Z góry dzięki za podpowiedzi.

Pozdrawiam

• Moderatorzy
Opublikowano
Przenoszę do właściwego działu bo to X3 ale E83...
Opublikowano

Kolego nie mam jeszcze konkretnego auta na oku. Przykładowo podałem linki odnośnie modelu e83.

Chcę się dowiedzieć ogólnych informacji. Na co patrzeć przyz zakupie tego konkretnego modelu. VINu również nie mam bo ... narazie się rozglądam za tym modelem.

Opublikowano

To nie podawaj linków i tyle, bo to tak jakbyś chciał ocenę tego konkretnego auta

Nie jestem złośliwy tylko bałagan się robi :wink:

Co do pytań z pierwszego posta to wszystko masz w tym dziale gdyby coś :cool2: :cool2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Neever witaj !

Widzę że przeglądasz oferty na Otomoto i słusznie bo od czegoś trzeba zacząć, ale musisz pamiętać że takie ogłoszenie to sporo kosztuje i jest w cenie auta, sam wiosną jak sprzedawałem moje Volvo to chciałem tam ogłosić to jak zobaczyłem cenę to mnie przytkało i w końcu sie sprzedało z darmowego ogłoszenia.

Tu na forum jest kilku dyskretnych specjalistów w doświadczeniem w handlu co są w stanie Ci pomóc wyborze i kupnie, no nie powiem że za friko ale jak za rozsądna cenę to możne być interesujące.

Ja w Maju kupowałem sam i wiem ile czasu straciłem aby coś wybrać co mi odpowiadało a i tak zawsze jakieś tam niespodzianki wyszły.

Hmm... jedziesz do gościa przez pół Polski i od razu widzisz że to nie to co przez telefon a jak na oko jest dobrze to po inspekcji mechanicy Ci pokazują horror a za inspekcje trzeba zapłacić i dzień stracony oraz kilometry nabite a jak weźmiesz kogoś ze sobą to ta osoba po 2-4 wizytach jest Ci skłonna doradzić : bierz co popadnie i płać ile chcą ;-)

W pierwszym linku MBW z Itali takie auta często są tam uszkodzone i są na lawecie sprowadzane przez Turków do Niemiec a z Niemiec do PL.

Niewątpliwie okazje się zdarzają ale trzeba być w odpowiednim momencie bo nic nie czeka , ale z pośpiechu i braku doświadczenia można się nadziać.

Musisz pamiętać że jak auto nie jest zarejestrowane to na kołach z nim do domu nie przyjedziesz, ja z nieświadomości przyjechałem ;-)

Szukasz automatu ? Bądź przygotowany że ma ograniczoną żywotność.

Trzeba jednak pamiętać jak ktoś ci pomaga w kupnie za jakąś tam prowizją to jego interes jest nie koniecznie taki sam jak Twój , Ty możesz mieć czas na dokonanie wyboru ale On jak straci rok czasu aby Ci dogodzić to żaden interes, czyli trzeba być rozsądnym w dwie strony.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuję panowie za podpowiedzi. Odnośnie X3 E83 trochę informacji nazbierałem.

Zastanawiam się jeszcze nad bmw E60 530d. Tzn. konkretnie interesuje mnie motor 530d 218KM. Jeśli miało by to być w e60 to z manualną skrzynią biegów. Ma ktoś ten model i może coś powiedzieć jak się sprawuje w praktyce?

Albo jak sprawuje się motor 535d 272 KM w E60?