Skocz do zawartości

Wycięcie katalizatorów E34 530i v8 M60B30 co wy na to??

HeniekE34

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowy na forum. Zastanawiam się nad wycięciem katalizatorów z mojej beemki z silnikiem 3.0 V8. Słyszałem różne opinie na ten temat, mianowicie jedni mówią że będzie się dławiła, nie będzie chciała jechać itp... a inni że wyjdzie na dobre. Proszę o poradę od kogoś kto miał z tym styczność, pozdrawiam. :)

• Zasłużeni forumowicze

Temat wałkowany milion razy.

Podstawowa sprawa to przyczyna wycięcia katalizatora.Jeżeli jest sprawny to nie ma sensu bo niby po co.Mocy nie przybędzie.Jak już częściowo zatkany to tak.Silnik odzyska moc którą dławił przytkany wydech.Masz sondę tylko przed katem i wycięcie go nie wpłynie negatywnie na zachowanie silnika.Żadnego dławienia itp.Wstaw tłumiki przelotowe i będzie nadal cicho.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Tak jak pisze kolega wyżej.Katy jeśli dobre ich wycięcie zaowocuje spadkiem mocy jeśli już swoje dni maja za sobą wycięcie odmuli trochę auto.Co do problemów jeśli sądy są przed katami nic się nie stanie jeśli jest druga za może być problem.To zależy jeśli wycinać dla dźwięku polecam zwykłe rury jeśli z innego powodu wstawiać tłumiki.

mozesz smialo wycinac tak jak juz wczesniej moi przedmowcy napisali jak masz przed katalizatorami sondy to tak ale jak masz za katami to mozesz ale musisz wstawic tak zwane oglupiacze sond przerabialem to w moje e38 z takim silnikiem jak ty masz i wyciolem zawartosc katow na sprzedaz :norty: mocy moze nie bylo jakiejs kosmicznej ale silnik sie zwawiej wkrecal i nic sie nie dzialo tylko jedna rada jak bedziesz wstawiac rurki to wykrec sondy ja nie wykrecalem i jedna mialem do wymiany przez pryskajacy "glut" z migomatu a wracajac do sondy przed i za to moj brat w e38 silnik 4.4 wycilol katy ale mial ich 4szt czyliprzed i za kateami i byla bryndza fura zaslabla wywalalo mu bledy i z tad wiem ze oglupiacze sie spisaly PS:a podejrzewam ze bedziesz mial juz troche przytkane na tyle lat :D