Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

jeszcze jedno pytanko w kwstii zimy i opon. Sytuacja jest następująca. Mam komplet jeszcze z DE Hankook Icebar w300 bodajże. Tył 255 już do wywalenia (i idzie do kosza) przód 225 w stanie bardzo dobrym. Dylemat jest taki. Czy kupować i szukać 2 tylnych też Hankook (było coś na alle... w stanie niezłym od sprawdzonego sprzedawcy 7 i 8 mm) czy brać nowe na tył (pytanie moje czy tak można przy dwóch różnych profilach 225 i 255?) i ostatnie pytanie co sądzicie o Vredestein Wintrac 4 Xtreme - mają dobre opinie wśród użytkowników BMW ale wolę dopytać może ktoś z forum używa.

Dzięki wielkie za pomoc.

Opublikowano
Panowie,

jeszcze jedno pytanko w kwstii zimy i opon. Sytuacja jest następująca. Mam komplet jeszcze z DE Hankook Icebar w300 bodajże. Tył 255 już do wywalenia (i idzie do kosza) przód 225 w stanie bardzo dobrym. Dylemat jest taki. Czy kupować i szukać 2 tylnych też Hankook (było coś na alle... w stanie niezłym od sprawdzonego sprzedawcy 7 i 8 mm) czy brać nowe na tył (pytanie moje czy tak można przy dwóch różnych profilach 225 i 255?) i ostatnie pytanie co sądzicie o Vredestein Wintrac 4 Xtreme - mają dobre opinie wśród użytkowników BMW ale wolę dopytać może ktoś z forum używa.

Dzięki wielkie za pomoc.

Ja używam na obie osie 225/45/17 i opony zakupiłem nowe Nexen Winguard XL i powiem szczerze tamtej zimy sprawowały się rewelacja a cena jest śmieszna :D

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
No pytanie tylko czy jak mam felgi tył na których jeździły 255 to czy wejdą bez problemy 225? A generalnie może tak być że przód będzie kompelt Hankook a tył komplet nówek? Czy nie bardzo?
Opublikowano

Zależy jakie masz felgi, pamiętasz jaki wzór? Oponę 225 można zamontować maksymalnie na felgę 8,5 - na tyle z tego co kiedyś sprawdzałem pozwala producent opon. Będzie lekki naciąg (felga szersza od opony), ale to nie wpłynie na bezpieczeństwo czy zauważalnie na prowadzenie. Optymalny rozmiar dla 225 to 8 cali.

Pozdrawiam