Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ktoś z was może spotkał się z takim problemem? bo w komentarzach pod filmem nikt jednoznacznie nie określił skąd pochodzi ten dziwny dźwięk.Mam dokładnie tak samo jak na tym filmie.Wiecie może jaka to przyczyna?

Opublikowano
no to tysiaka trzeba pewnie szykować :cry2: używki się pewnie nie opłaca bo jest tego duźo na allegro za 100-200zł i niektórzy zapewniają że są dobre
Opublikowano
Dokładnie tydzień temu również mnie koło pasowe się rozleciało i miałem te same objawy co Ty :) Koszt? 1100 zł koło pasowe Corteco + robocizna 100 zł. Nie kupuj innego tańszego koła bo rozleci się Tobie po 30 tys km ;) a używka równie dobrze nie wiesz kiedy się rozleci.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdejmij pasek i macaj po kolei rolki, bo równie dobrze może rozsypywać się pompa wody.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
w większości z tego co ludzie wnioskują po tym dźwięku także na innych forach wychodzi na to że to jednak koło pasowe ale chętnie jeszcze poczytam opinie innych bo na drugim miejscu stawiana jest pompa wspomagania.Pamiętam że niedawno sprawdzałem koło pasowe ręką i było ono sztywno umocowane na wale ale widziałem też film na którym ktoś ruszał tym kołem i chodziło ono na boki(wtedy było do wymiany).I teraz sam już nie wiem co o tym myśleć?jeśli trzeba będzie to na wymianę pójdzie tylko corteco ale dobrze by było wiedzieć na 100%.Dziękuję Wam za wszelkie sugestie i porady.Proszę o dalsze opinie osób które mają takie lub podobne objawy.Im więcej napiszecie tym bardziej będzie to obrazowe.Pompę wody też sprawdzę.Chciałbym jeszcze podkreślić że u mnie słychać tylko to burczenie jak na filmie trzaski już nie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wzrokowo możesz ocenić koło, widać pęknięcia gumy jak ma już dość, ale może też być z zewnątrz ok a od strony silnika popękane. Zdejmij pasek i sprawdzaj rolki. Jak wszystko będzie ok to niestety koło.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Te odgłosy to jak od koła pasowego.

Ps.

Gdzie taki śnieg sypie ? U nas w Montrealu to nawet jeszcze przymrozków nie było.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Ps.

Gdzie taki śnieg sypie ? U nas w Montrealu to nawet jeszcze przymrozków nie było.

to nie moje auto z filmu tylko podałem przykład że mam tak samo a więc film mógł być nagrany zimą i nawet parę lat temu :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam, by nie powielać zapytam w tym temacie

od jakiegoś czasu na postoju i minimalnych obrotach czuje drgania na kierownicy, wystarczy dodać lekko obroty (900-1000) i wszystko jest ok, byłem u mojego mechanika bo podejrzewałem poduszki pod silnikiem lub skrzynią, ale on twierdzi że wszystko jest OK i że mam jeździć że może dopiero poducha siada i powinno z czasem mocniej...

a ja dziś sobie tak pomyślałem po przeczytaniu tego tematu czy to czasem koło pasowe nie pada... bo w sumie to drgania są tylko na kierownicy (karoseria nie drży) i generalnie silnik dość mocno drży jak na R6, czy to może być koło ? jak to sprawdzić ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może, u Ciebie jest pewnie mało miejsca, bo w 320d po zdjęciu osłon można zrobić zdjęcie i później ocenić stan, czy guma nie pęka, w 330d to raczej nie przejdzie i tylko zrzucenie zostaje, a poza tym od strony silnika zawsze wygląda gorzej :shock:

Jeśli chodzi o poduchy to często dopiero po wyjęciu widać jak są mocno zużyte, zacząłbym od wymiany poduch, bo nie wierzę, że są dobre jak są od nowości.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL