Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyglądam się ilości głośników w moim X3. Doliczyłem się 9 pod warunkiem że 2 są w drzwiach , mam nadzieję że są to 2 a nie jeden (1- głośnik z maskownicą prostokątną, 2- głośnik z maskownicą okrągłą). Jeden jest na desce rozdzielczej. A gdzie są pozostałe 3?

Ma ktoś jakiś rysunek jak wygląda rozmieszczenie głośników ? A gdzie jest 205W wzmacniacz?

Opublikowano

Jest kolo lewarka. Ale to mala krosta na dodatek nie ma podanego na wierzchu zadnego producenta czy parametrow. Szczerze mowiac jestem mocno rozczarowany tym zestawem HIFI. Nie wiem jak Pro. ale ten gra miernie. Mozliwosc regulacji jest zadna. Mam jeszce Audi i tam mimo tego ze nie ma Olufsena to gra cudnie i zakres regulacji to pelny equalizer z przestrzennym. Az starch pomyslec jak gra normalny 5 glosnikowy. Chyba podbnie jak w volvo mojej tesciowej ktora nie dolozyla zadnej opcjonalnej muzy. Tam niestety nie gra. Wole szum wiatru. Wracajac do BMW to myslalem ze jak mam pelna navi to regulacja i muza bedzie lepsza.

Czy ktos z Was robil juz u siebie poprawe naglosnienia tzn zmienial glosniki bez ingerencji w wzmacniacz i jednostke centralna tak aby nie stracic gwarancji. Mysle ze zamiana samych glosnikow da duzo jak ktos z glowa ja dobierze a nikt przy przegladzie nie zorientuje sie chyba ze otworzy drzwi przy jakiejs naprawie gwarancyjnej. Znacie jakis rozsadny warsztacic z muza kolo Wawy ktory zrobi to profesjonalnie( nie polamie i porysuje zadnych plastkow)? Mysle ze glosniczki za 1-2tys zagraja odpowiednio . 205W przeciez wystarczy.

Opublikowano

...oj taka zabawa nie skończy sie na 1-2 tys... przecież pozmieniasz wtedy wszystkie by nie burzyć sceny dobrych głośników innymi "szumami"

już myślałem o tym i boxie Hartge i doszedłem do wniosku że wole odłożyć pieniążki już na kolejne auto niż doinwestowywać a później podwójnie stracić. Ok-inna bajka...

Mam na myśli że nie będzie to tania zabawa, ale jeśli zrobisz daj znać.