Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakies niskie ma obroty na luzie, jak na moje oko cos ok 650-700 moze ..

Normalne to ?

U mnie 829-830 zalezy , jak czujnik zmierzy ;)

Poza tym jazda w granicach 1000 RPM :mad2: :duh: Tosz to dla silnika jak szuranie dolym dupskiem po papierze sciernym :mrgreen:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Powiem tyle ,że to nie jest normalna jazda cały czas na luzie i hamowanie silnikiem :mad2:

Wolałbym już rowerem jeździć i spalanie 0,00l/100 km :mrgreen:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

dziqsek na samym końcu filmiku pierwszego zresetowałem ponownie licznik stojąc na czerwonym i ruszając wypadł mi tel :evil: natychmiast załączyłem nagrywanie i to jest początek filmu nr 2 ... przypatrzcie sie dokladnie rożnica w czasie pomiedzy filmem nr 1 a 2 wynosi niecałą minutę . Nawet nie zdązyłem ruszyć, a licznik był wyzerowany film nr 2 pokazuje ile spali od momentu restartu- w chwili startu było około 15 systematycznie spadało , aby w końcu dojśc do 4,7 litra po mieście- fakt droga sprzyjała bo przypasowały światła akurat.

kamiloo98 tak było zalałem do pełna prosto po powrocie z kołobrzegu . na trasie najmniej pali 4,7 na zamulaczu... Ale mi w tedy paliła 5,5 w trasie(bo jechałem normalnie, a przed samym wyjazdem pojechałem na orlen i zalałem na pusty bak za 170zl (30 litrów) i na tym z poznania do Kolobrzegu, i z powrotem i jeszcze zostało cos tam w baku :8) ) i jechałem tak około 80-120 trochę wyprzedzałem.... po zalaniu zaraz po powrocie do pełna na bc pokazała zasięg 1200km. Ale tak jak mówilem ja po poznaniu śmigam ostro pali mi zazwyczaj około 9 i tak pokazuje bc- to by się zgadzało ze zrobionym przebiegiem, bo te zrobione od tankowania 180 km na to wskazuje.

halfi nie mialem na mysli ,że przelecę na czerwonym, tylko to ,że gdybym się skupił to zdążyłbym zareagować i dodać gazu , aby przelecieć PRZED czerwonym- to miałem na myśli

Amsat to był pokaz i próba bicia rekordu, dlatego jechałem najwolniej jak się dało ROZUMIESZ?

Normalnie jadąc i normalnie dodając gazu pali mniej niż 7 i to chcę , abyś sobie wyobraził mając dowód na filmie ile może palić najmniej... przynajmniej w moim wykonaniu , bo są ludzie co śmiało zeszli by poniżej 5 litrów

Opublikowano

Taka "jazda" nie szkodzi silnikowi? za niskie obroty = za słabe smarowanie? pytam bo na mechanice słabo się znam...

Kolega jeżdził podobnie Audi S4 B6 manual :duh: średnie spalanie na mieście wychodziło 11l :shock:

Sprzedał samochód, nowy nabywaca dawał dwa dni w palnik (w końcu to S4) i silnik padł... ;)

Opublikowano

Tylko że pierwsza cześć filmu to leci cały czas prawie z górki :D ,to się nie dziwie że takie spalanie ha ha .

Jak byś tak pomykał większą cześć swojego użytkowania, to na bank po pól roku dwumas do wymiany :wink:

Opublikowano

Auto to BMW 120d 163kunia, lzejsze, mniejsze itp., wiec mniej spali ropy :norty: . Opony 205/50/16 (4x 2.5BAR). BC pokazuje idealnie co do 0,1L bo sprawdzalem na dystrybutorze 2tyg. temu.

Moj przyjazd do miasta z trasy. 70% trasa 30%miasto

http://img542.imageshack.us/img542/7880/tfzp.jpg

http://img405.imageshack.us/img405/2061/bgpc.jpg

Potem kasowanie, silnik mial juz 90C i jazda Eko, lecz auto zamiast mniej to wiecej i potem jechalem normalnie, wiec turbina sie krecila :mrgreen: . Spalanie na poczatku bylo 7l/100km, a jak jechalem normalnie to (srednia 21km/h, 100% miasto):

http://img543.imageshack.us/img543/9600/vzh9.jpg

Kolejne kasowanie, jazda normalna i 100% trasa:

http://img43.imageshack.us/img43/1169/u80x.jpg

http://img571.imageshack.us/img571/8088/itul.jpg

Wyniki sobie sami interpretujcie po swojemu.

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano

Skrab nie prawda , trasa z lubonia przez 28 czerwca do końca 28 czerwca(gdzie zaczyna się już ścisłe centrum i tam rozpoczął się mój video test) to raz tory kolejowe(akurat były otwarte) i przynajmniej kilkanascie świateł i conajmniej 65% drogi jechał przedemną tramwaj który co chwila sie zatrzymywał na przystankach i nie można go akurat na tej trasie wyprzedzać. mieszkańcy poznania potwierdzą ... I na tej trasie palił mi najpierw 4,8 a potem sami widzieliście wzrosło tylko o 0,8litra w scisłym centrum... a na koniec spadło jak widać na końcu filmu nr2 ( gdy już wracałem ) do początkowej wartości 4,7 jaka była widoczna przy ustabilizowaniu sie spalania po zresetowaniu licznika zaraz na początku testu

damianz dziekuje bardzo za foto relację, jak widzimy co jest absolutnym hitem silnik 2 litry pali wiecej w mieście i w trasie, niż 3 litry to w sumie chyba zasługa chipa no bo czego?

Sam się dziwię...

Wydaje mi się kolego ,ze ja jadąc twoim autem dopracowałbym te wyniki... Na bank zapomniałeś dopompować opon , a zdziwiłbyś się ile to daje... Opory toczenia są najwiekszym problemem...

Opublikowano
Dajmy już spokój bo zaczyna to się robić żenujące . Myślę że wszyscy użytkownicy przyznają już Ci racje że masz najmniej palącą bunie na świecie , w najlepszym stanie i z ori przebiegiem .Tylko jej aby nie sprzedawaj :) żeby służyła wiecznie:)
Opublikowano (edytowane)

Malo kosztowała, mało pali , ale czy ma mały przebieg to tego dalej nie wiem....

Nie to miałem na celu , aby się chwalić autem... uważam ,że taki golas, co jest bez navi to żenada jak na bmw... Ale zwrócie uwagę,że to całe wyposażenie (ksenony, navi, skóry i inne duperele niedość ,że zwiększają masę to jeszcze nie potrzebnie pobierają wiecej prądu , co udowodnione jest ,że zwiększa spalanie, a do tego się jeszcze psuje)

Edytowane przez alduwiel
Opublikowano

Tak tylko wydaje mi się że z górki leci,

nie wnikaj że się będą nabijać z ciebie rób dalej co lubisz :wink: myślę że to nie jest codzienna jazda tylko taka pokazówka :D :whistle:

Opublikowano
Skrab no oczywiscie ,że to byla tylko pokazówka ile moze spalić najmniej... Mojej dziewczynie która jeździ normalnie, kasuję licznik zawsze na dzień dobry i nigdy nie przekroczyła 7,1- dla niej taka jazda powyżej 7-8 litrów to już zbyt niebezpiecznie hahaha (ze mną nie lubi jeździć :twisted: )
Opublikowano
Skrab no oczywiscie ,że to byla tylko pokazówka ile moze spalić najmniej... Mojej dziewczynie która jeździ normalnie, kasuję licznik zawsze na dzień dobry i nigdy nie przekroczyła 7,1- dla niej taka jazda powyżej 7-8 litrów to już zbyt niebezpiecznie hahaha (ze mną nie lubi jeździć :twisted: )

To i tak że jej dajesz ,bo ja swojej z trudem :roll:

Opublikowano
ja tez zrobilem test spalania,

Do filmy dodalem efekty dzwiekowe, przyspieszenie obrazu i obroty kamera.. aby nie bylo nudno ;)

Waldek ale się wleczesz. 316i tyle nie pali chyba ci wtryski przelewają bo za dużo wskazuje :)

PS.M3 look w 316i :duh: i jeszcze ten syntezator imitujący V8 w 1.6, żenada :duh: :duh:

Opublikowano

hehe dzieki panowie ;)

Nie no, efekty dzwiekowe podlozone w programie sony vegas... przeciez 316i to nie brzmi ;)

Jeszcze te obroty kamera ktore sugeruja wchodzenie bokiem w zakrety... i miedzygazy przy redukcji...

No fajnie mi wyszlo z tymi efektami :mrgreen:

Opublikowano

Wracajac do tematu to minimalne srednie moje to 4.9L/100km. Jutro sprawdze cisnienie w kolach i napompuje tak jak podaje BMW, w koncu na drzwiach pisze :wink: . Test powtorze w piatek o tej samej porze i porownamy z innym cisnieniem.

Wedlug BMW ma byc 4.8L/100km na trasie.

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano
hehe dzieki panowie ;)

Nie no, efekty dzwiekowe podlozone w programie sony vegas... przeciez 316i to nie brzmi ;)

Jeszcze te obroty kamera ktore sugeruja wchodzenie bokiem w zakrety... i miedzygazy przy redukcji...

No fajnie mi wyszlo z tymi efektami :mrgreen:

:mrgreen: :cool2: :mrgreen:

A takie zegary białe to z jakiego modelu? :D

Opublikowano

:mrgreen: :cool2: :mrgreen:

A takie zegary białe to z jakiego modelu? :D

hmmm... kupione na stadionie :P

Co do cisnienia w kolach:

ja mam u siebie dwa tryby:

do 270 km/h zalecaja przod 2,3 tyl 2,4 (Chyba)

natomiast do 300km/h zalecaja 2,8/3.0 (chyba) moge sie mylic +-0.2 :)

Opublikowano

sorry ze nie na temat ale nurtuje mnie jedno pytanie i nigdzie nie moge na nie znaleśc odpowiedzi,

zauwazyłem ze w e90 są dwa rodzaje liczników, jeden taki ze ma "jedną tafle wyswietlacza" i w niej jest prostokąd na dole co wyswietla przebieg itp, i nad nim kwadrat od godziny i ikonek.

i drugi rodzaj gdzie są tak jak by dwie tafle wyswietlacza i na dole jest to samo przebieg itp ale przedzielony kreską i na gorze wyswietla się reszta, w tafli wyzej jest godzina.

taki licznik ma autor tego wątku na pierwszym filmiku (drugiego nie oglądałem :D i nie wiem co tam jest, czy dalej test czy goła baba ;p )

jak ktos wie od czego to zalezy i jakie sa róznice niech napisze, dzieki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.