Skocz do zawartości

bmw e46 320i problem obrotami i brakiem mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam posiadam bmw e46 320i automat z 2000r.problem mam taki ze od pewnego razu zaczeły falowac obroty na zimnym silniku i silnik lubil zgasnac i jak chwile popracowal to bylo ok.i po jakim czasie cos mu sie stalo ze wogole nie chce wejsc na obroty i nie mao czym jechac tylko na dwojce ledwo. wymienilem swiece jest lekka poprawa ale dalej faluja obroty i nie ma mocy a jak wyciagnałem wtyczke od przeplywki przez chwile silnik rowno pracowal a dodam ze jak bylem na komputerze to ponoc nie wykrylo zadnych bledow na silniku jesli macie jakies pomysly i rady chętnie wypróbuje.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam! zdiagnozowałem w 90% moja usterkę jest to przepływomierz bo jak wyciągam wtyczkę od przepływki to auto chodzi prawie normalnie i ma moc. Dzisiaj założyłem nowa przepływkę- zamiennik oryginału jednak silnik nie pracuje w dalszym ciągu prawidłowo. Jak myślicie czy muszę ją ustawić na komputerze u mechanika? Czy problem leży gdzie indziej?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakiej firmy?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
witam od kiedy zakupilem bmw e46 320i Touring Automat.To mam takie dziwne szarpniecia podczas jazdy i podejzewam ze to moze byc skrzynia bo dopiero po przejachaniu kilku km objawy występują tylko przy spokojnej jeździe - falowanie obrotów w zakresie 1800-2000 obr/min i drgania przenoszące się na most (lekkie szarpanie tyłem), przy odpuszczeniu gazu lub dodaniu gazu objawy mijają. Auto nic nie traci na mocy dodam ze jak jezdze na pol manualu to praktycznie objawy mijaja.Mysle nad wymiana oleju w skrzyni bo jak patrzylem to jest czarny syf tylko nie wiem czy to by byla przyczyna zuzytego oleju czy szukac przyczyny gdzies indziej i jak ktos mial podobny problem czy wie co to mozw byc to czekam podpowiedzi z gory dzieki