Skocz do zawartości

[E46 - Porada] Kupno autka co wymienić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Państwa! Szukałem podobnych tematów nie mogłem znaleźć uprzedzam. A mianowicie. Posiadam piękną BMW E46 320i rok produkcji 1998 grudzień, niedawno sprowadzoną i kupioną przeze mnie. Stan stwierdzony i potwierdzony idealny. O dziwo nie bita i bardzo zadbana. I tu brzmi moje pytanie, nawet jeśli autko jest w idealnym stanie to co wypadałoby w nim wymienić, aby przedłużyć żywotność tej wspaniałej maszyny. Dodam iż puka trochę w skrzyni przy zmianie biegów. Na początku chciałbym wymienić:

-Filtr benzyny, oleju, powietrza kabiny.

-Olej silnikowy i skrzyni biegów.

Co jeszcze panowie by wypadało ? Proszę o polecanie produktów ( z wyższej półki, nie chcę aby coś się rozsypalo, za bardzo pokochałem te cudeńko) Pozdrawiam!

Opublikowano

Odma do wymiany,Wymianę podzespołów to można samemu zrobić lub powierzyć jakiemuś kumatemu mechanikowi ale należy na diagnostykę pojechać do to uznanego warsztatu co się tylko specjalizuje w BMW.

Poświeć na to cały dzień i w momencie składania zamówienia uprzedź że chcesz być przy inspekcji.Zachowaj wydruki z testów lub co najmniej porobić fotki wyników widocznych na ekranie szczególnie jak by były testy robione podczas jazdy.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Wymiana płynu hamulcowego może wyjść tylko na dobre.

Napisz do Maćka z zaprzyjaźnionego z Forum sklepu internetowego i kupuj.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Dzięki za miłe komentarze! Rozumiem wymienić odmę jeszcze, olej w tylnym moście. Pojadę również do mechanika, który zna się na BMW. Ostatnie pytanie, ile kosztuje taka diagnostyka u mechanika który się specjalizuje w BMW i ile kosztowałaby wymiana tych podzespołów, typu filtry, odma, oleje, tuleje także chcę wymienić. Ile by wyniósł średni koszt tych operacji ? Pozdrawiam serdecznie!