Skocz do zawartości

Pompka spryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Trochę odkopię temat. Padała mi pompka od intensywnego mycia przedniej(ta pod maską) szyby. http://allegro.pl/pompka-pompa-spryskiwacza-bmw-e36-e46-e90-e39-e60-i4938997596.html to jest ta pompka? Czy inna jest od szyb przy nadkolu, a inna pod maską ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Pojawił się u mnie następujący problem.

Wymieniłem pompkę spryskiwacza intensywnego mycia szyb. Pompka nowa, dobry zamiennik. Po wciśnięciu przycisku intensywnego mycia szyb wszystko niby pracuje ok ale z głównego zbiornika płynu do spryskiwaczy pompuje płyn do zbiornika intensywnego mycia, przelewa górą.

Co może być przyczyną? Czy wymieniona pompka nie działa? Czy posiada ona osobny bezpiecznik i gdzie?

Pozdrawiam,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakbyś użył wyszukiwarki, to byś wszystko wiedział, temat prawie tak stary jak ten z regulatorami lamp.

Masz zdechnięte zaworki zwrotne w dyszach spryskiwaczy. :search:

Opublikowano

Dzięki za porady ale wpadłem na to żeby poszukać tematu. Niestety, jakbym wiedział że chodzi o zaworki to szukałbym po tym hasłem. Pod zwrotem "pompka spryskiwacza intensywnego mycia" znalazłem ten temat jako najbardziej odpowiadający.

W każdym razie dzięki za naprowadzenie.

Opublikowano
Załóż zawór zwrotny za pompą którą wymieniłeś, będzie również działało.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/