Skocz do zawartości

[e90] problem z olejem i VANOS

pi4s3k

Rekomendowane odpowiedzi

Odkopuję temat, bo problem się trochę zmienił w moim przypadku.

Na wstecznym lub 1 biegu trochę kopci z wydechu, wydaje mi się, że na niskich obrotach (np. na 2 lub 3) przy dodawaniu gazu ma mało mocy, pali 'za dużo' oleju (najmniej 1l na 2500km).

Z tego co wyczytałem to najprawdopodobniej do wymiany uszczelka pod głowicą...

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć skąd mogły się pojawić takie objawy ?

Ile ewentualnie będzie mnie kosztowała naprawa ?

Samochód ma przejechane obecnie 100000km.

• 1 miesiąc temu...

witam,

od nie dawna posiadam e90 318i z przebiegiem 153 tys.z 2007r. po kupnie przejechałem ok 1 tys.km i ubył mi olej a później dwa razy zauważyłem jak samochód zadymił na biało jak by olej spalał. po przejechaniu paru kilometrów zgaszeniu i po chwili zapaleniu czuć chwilkę nieprzyjemny zapach który znika po ruszeniu - nie zawsze. proszę o pomoc bo nie wiem co może być przyczyną. dodam żę mechanik sprawdził mi kompresję i jest ok oraz silnik nie ma żadnych wycieków.

witam,

od nie dawna posiadam e90 318i z przebiegiem 153 tys.z 2007r. po kupnie przejechałem ok 1 tys.km i ubył mi olej a później dwa razy zauważyłem jak samochód zadymił na biało jak by olej spalał. po przejechaniu paru kilometrów zgaszeniu i po chwili zapaleniu czuć chwilkę nieprzyjemny zapach który znika po ruszeniu - nie zawsze. proszę o pomoc bo nie wiem co może być przyczyną. dodam żę mechanik sprawdził mi kompresję i jest ok oraz silnik nie ma żadnych wycieków.