Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hej koledzy, mam taką dziwną sprawę i może ktoś się z tym spotkał.

Od dawna na wolnych obrotach drży mi delikatnie buda, stawiałem na jeden padnięty wtrysk, że to przez niego tak się dzieję, ale właśnie przed chwilką jechałem leśną drogą i oczywiście zaczepiłem delikatnie o jakiś tam kamień, zaczepiłem rurą tłumika, bo widać, że jest na niej świeże obtarcie. Chyba jako jedyny na świecie ucieszyłem się z tego, bo buda przestała kompletnie drgać, miał ktoś coś takiego, może to poduszki, tylko które?

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
jak poduszki to przednie silnika ale jesli faktycznie beda zużyte to radz kupic ori lub uzywke nie jakies TORPANY za 70 zł . może byc też układ wydechowy uszkodzony lub coz ze zlaczem elastycznym . Chyba ze dwumas dogorywa
www.Car-los.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dwumas jest ok, myślałem nad kołem pasowym, ale skoro poprawiło się po ruszeniu silnikiem, bo domyślam się, że jak zaczepiłem tłumikiem, to tłumik tak jakby szarpną silnikiem i coś jakby się przestawiło delikatnie, to pewnie na poduszkach. Tak z doświadczenia koledzy, to która poduszka najczęściej pada?

Muszę to zrobić, bo jak na razie jest super, nic nie drży, aż dziwnie się jeździ, bo jak wrzucam na luz, to mam wrażenie, że silnik zgasł, no i słynne gaszenie silnika, nic nie wali, nie drży, aż miło, prawie jak w benzynie.. Nie mam u siebie kanału, to ciężko mi określić, która poducha dogorywa...

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Myślę, że od silnika. Gdyby tak było to wymień wszystkie. Ceny poduszek pod skrzynię to bułka z masłem a będzie porządnie zrobione.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Tak z doświadczenia koledzy, to która poduszka najczęściej pada?

Od strony kierowcy zawsze jest rozdarta na pół. Od pasażera jakoś się trzymają w całości. Możesz podnieść/podeprzeć silnik "żabą" i obejrzeć jak to wygląda.

Opublikowano

Myślę, że jeśli jest padnięta to fachowiec nawet podczas uruchomienia silnika zdiagnozuje poprawnie.

Wrażenia po wymianie .... bezcenne :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785