Skocz do zawartości

Drgania, buczenie powyzej 110 km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Walcze od kilku miesiecy z drganiami powyzej 110km/h. Drganiom towarzyszy buczenie- pochodzi napewno z tylu samochodu. Drgania wystepuja bez wzgledu na obciazenie ukladu napedowego. Zauwazylem, ze rozpedzajac kola na podnosniku bez kol, lewe tylne wpada wlasnie w wibracje- i tym tropem poszedlem od samego poczatku. Wymienilem wiec:

- polos

- lozysko z piasta

- tarcze z klockami

- felgi z oponami

- podpora walu

- poduszki silnika i skrzyni

Niestety problem nadal wystepuje...Czy ktos zmagal sie z podobnymi objawami? Pozdrawiam

Opublikowano

Ja mam chyba to samo wiec sie przyłącam do tematu

Myslałem że to wina opon bo były wyząbkowane ale mam nowe opony i nowe felgi jest duzo ciszej ale buczenie nadal jest. Ewidentnie z tyłu jakby przy prawym kole (ale siedząc po lewej moge mieć tylko takie wrażenie że z prawej) Taki jakby buczący szum Najbardziej intensywny koło 70-90km/h nie ważne czy się skręca w prawo czy w lewo czy jedzie slalomem jest taki sam.

Troche wydaje mi się że jak się puści gaz to jest minimalnie bardziej intensywny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem tak koledzy kiedyś w e34, najgorzej właśnie było podczas hamowania silnikiem, lekarstwem okazał się nowy dyfer..

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.