Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jest to moj 1 post takze proszę o wyrozumiałość :D Bmw zaczałem dość intensywnie sie interesowac od maja, także jestem lajkiem i licze na waszą pomoc :)Spróbuje rozkodawac vin ;)

Link do auta na allegro:

http://allegro.pl/bmw-e90-320d-163km-skory-duza-navi-alu-i3610426262.html

Numer podwozia WBAVC31030PY54496

Kod typu VC31

Typ 320D OL (EUR)

Typoszereg E E90 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47/T2

Pojemność skokowa 2.00

Moc 120

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka SENSATEC/SCHWARZ (KASW)

Data prod. 2005-11-09

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2BHA LM RAEDER DOPPELSPEICHE 156 Obr. BMW, st. le. podw. spr. 156

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control z tyłu (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S694A CD-WECHSLER VORBEREITUNG Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD

P7RPA ADVANTAGE PAKET Pakiet Advantage

S854A SPRACHVERSION FRANZOESISCH Wersja językowa, francuski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S881A FRANZOESISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, francuski

S8S3A AUTOM. VERRIEGELUNG BEIM ANFAHREN Automatyczne ryglowanie prz ruszaniu

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Wyposażenie seryjne

S4AGA INTERIEURLEISTEN TITAN MATT Listwy wewnętrzne tytanowe matowe

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Miałem kupic auto po zimie ale trafiła sie tzw okazja bo auto jest w mojej okolicy na sprzedaz. Okazja w sensie ze moge je sprawdzic bardziej szczegołowo niz jakbym miał jechac 300km++ w Polske. Co do ceny to troche niska, fakt, ale z 2 strony region w jakim mieszkam jest dość biedny ( ceny mieszkan, zycia etc jest o wiele tansze niz na ślasku lub wielkopolsce ). Sam niewiem co o tym myślec wiec tego ten temat tutaj, ale postanowiłem ze jesli vin zgadza sie ze zdjeciami ktore zostały umieszczone w ogłoszeniu można podjechać sprawdzic ( i ze jest to 50km odemnie moge wziąść auto do swojego mechanika i do gory )

Co o tym sądzicie, jakies propozycje, uwagi . Z checia wysłucham '' kolegów'' po fachu.

Opublikowano

Przebieg mało realny, nie adekwatny do stanu i ceny, przy tym wyposażeniu E90 zdrowe z takim przebiegiem jak deklarowany co najmniej 4 - 5 tys. droższe być powinno, musisz zrozumieć, że w polsce nie ma okazji.

pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Ze przebieg cofany to zdaje sobie z tego sprawe. Moze miec te 250kkm+, mi zalezy na dobrym sercu (czyt. silniku). Jesli niema nic podejrzanego w zdjeciach po weryfikacji z vinem , z ciekawosci sprawdze bo mam do własciciela auta 30min drogi. Napewno plusem tego ze mieszkam blisko osoby sprzedajacej jest to ze moge podjechac do ''swojego '' mechanika podpiac pod komputer , podniesc posprawdzac i bedzie wszystko jasne :) Jesli sie myle poprawcie mnie :wink: Chcialbym abyscie wyszukali ''tego ''czegos podejrzanego :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podepnij pod DISa i sprawdź ilość serwisów olejowych to cokolwiek rozświetli Ci temat przebiegu, też uważam że przebieg jest cofnięty, kierownica w opłakanym stanie, na fotele nie patrz bo to nie jest skóra tylko cerata która się nie wyciera tylko jak już to pęka. Nie bagatelizuj przebiegu kosztem dodatków czy nawet dobrej ceny całego auta, prawdziwy przebieg to podstawa zakupu, przynajmniej Ja tak uważam.
Opublikowano

No kierownica rzeczywiscie starta. Jestem w stanie nawet dac 40tys+ za dobre auto ale skoro pod ręką mam tańsze to grzechem bybylo nie sprawdzic.

Na konkurencyjnym forum bmw napotkałem sie na Roger-Nysa. Te auto tez stoi w Nysie wiec zadzwonie jutro do Rogera i zapytam czy zrobi inspe dis. Z tego co zauwazyłem zna sie chłop na rzeczy. No nic jutro podzwonie, popytam i dam znac. Dzieki za pomoc i do jutra ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No kierownica rzeczywiscie starta. Jestem w stanie nawet dac 40tys+ za dobre auto ale skoro pod ręką mam tańsze to grzechem bybylo nie sprawdzic.

Na konkurencyjnym forum bmw napotkałem sie na Roger-Nysa. Te auto tez stoi w Nysie wiec zadzwonie jutro do Rogera i zapytam czy zrobi inspe dis. Z tego co zauwazyłem zna sie chłop na rzeczy. No nic jutro podzwonie, popytam i dam znac. Dzieki za pomoc i do jutra ;)

SŁUSZNA KONCEPCJA :mrgreen: :cool2:

Opublikowano

Sprawa wyglada tak

1telefon wykonałem do Rogera (specjalisty ) i powiedziałem mu co i jak i powiedział ze '' ok niema sprawy wpadnij sprawdzimy , zrobimy inspe dis i sie okaze co to za auto'' . W sumie to dobra wiadomosc dla mnie :wink:

2 telefon wykonałem do własciciela auta. Pytam prosto z mostu moge sprawdzic auto wraz z specjalista i podpiac auto pod komputer ? Gosciu mowi ''ok niema sprawy auto jest dobre nie boje sie sprawdzenia''. To ok pytam dalej czemu cena nizsza o 4-5tys od innych egzemplarzy na allegro. Odpowiedz była w sumie krótka '' mogłbym dac za 38tys albo 40tys te auto ale cena 35tys mnie zadowala. Jesli chce pan dac wiecej prosze bardzo''. Nie drazylem tego tematu wszystko okaze sie w ''praniu'' podczas sprawdzania. Skad te auto jest moje pytanie. Odpowiedz '' auto zostało niedawno sprowadzone z Austi. To sie pytam skoro jest od 1 własciciela i z Austri to czemu pan pisze ze od 1szego włascicela pan kupił skoro w Vinie jest napisane ze to Francuz. Odpowiedział ze auto pochodzi z Francji ale zostało sprowadzone do Austri (i cos tam jeszcze ale straciłem zasieg i przerywało :mrgreen: ) W kazdym badz razie dokładne ogledziny auta + wspomniana inspa dis to maly koszt i po tym sie dowiem czegos wiecej o tym aucie. Najbardziej mi zalezy na silniku aby nie był na wykonczeniu bo przebieg jesli jest >300kkm to jeszcze przełkne ( mam znajomego co kupił e90 z przebiegiem rzeczywistym 100kkm i zaczela mu sie masakrycznie sypac i mam tez drugiego co ma 280kkm i auto 0 awari). Takze priorytetem dla mnie jest stan techniczny oraz czy nie byl bity/zalany a reszta to mnie nie interesuje.

Jutro popołudniu jade sprawdzic to auto i zdam pełna relacja :)

Opublikowano

Sobota > Ogladanie auta

Około 16.00 pojechalem ogladac auto, pierwsze co wlecialem do srodka i kierownica. Fakt jest starta czy mocno czy słabo niewiem bo nigdy bmw nie miałem. Pare pytan o samochod > został sprowadzony z austri trzeba go ubezpieczyc, zarejestrowac. Widac ze to auto jest na sprzedaz bo pytajac czemu pan auta nie zarejestrował odpowiedz padła wtedy auto kosztowałoby 38tys. Teraz silnik. Otworzylismy klape silnik nie myty ( az sie zdziwilem). Odpalił auto , a auto nie posiada dpf i nawet nie zakopcil czy zimnym odpalaniu ( specjalnie wepchalem nos w rure wydechowa :D). Chodzil jak na disla dobrze na wolnych obrotach, a chodził z 15minut i cały czas te same obroty nie dławił sie nie skakaly obroty ( czyli to tez plus). Podczas gazowania tez nie dymił ( to chyba dobrze bo turbo nie jest na wykonczeniu tak mi powiedzial znajomy ). Co dalej sprawdzilem na szybko jak wyglada pod spodem , i było tez ok.

W sumie to zbyt duzo czasu nie miałem byłem przelotem, ale na 1 rzut oka auto w miare , lecz ciagle ta kierownica mi chodzi po głowie ( kolega ma e90 i ma 280kkm i mowił ze nie widac znakow uzytkowania ). Roger-Nysa z innego forum bmw ( wtajemniczeni wiedza kto to) wczoraj mowił ze moge wpadac zrobi inspe dis , dzis dzwonie smsuje i nic nie odpowiada -.- brak słow ( a dokladnie wczoraj mowilem przez tel ze zadzwonie 1h przed aby sie upewnic czy bedzie w domu ).

Ale nic umowilem sie na sobote za tydz wtedy juz bedzie dokladnie szukanie jakiegos mankamentu i moze kupno jesli stan auta pod wzgledem technicznym bedzie ok. Zadzwonilem do 1 osoby z bmw poludnie klub ( niewiem czy moge podawac nazwe, ale wkoncu linka nie daje wiec chyba nic złego nie robie. Musze doczytac regulamin :search: ) jest to znajomy ( prawie rodzina) i razem pojedziemy w sobote ogladac auto. Przy okazji wezme tez osobe kumata co ma bmw 320d e90 i sprobuje jakos dodzwonic sie jutro do Rogera-Nysa i zapytac czy zrobi ta inspe dis na ktora sie umowilismy DZIS czy znow powie ok i zaleci w h...

Z tego wszystkiego zapomnialem zrobic zdj ksiazki serwisowej i zweryfikowac czy te zakłady serwisowe to nie jakas francuska pizzeria. Ale to zadzownie na dniach i powiem aby zrobił zdj ksiazki serwisowej i mi wyslal na maila. Chyba tyle.

Jakies uwagi na co mam jeszcze patrzec jak moge bez rozbierania silnika sprawdzic niektore elementy? Z Miła checia wysłucham cennych uwag osob doswiadczonych. Jak juz pisalem wczesniej sadze ze przebieg byl cofany ale znajomy ma 280kkm i auto jest bezawaryjne wiec nie bede az tak duzej uwagi zwracał na stan licznika lecz na stan silnika.

P.S. Drogi Moderatorze wiem ze jest opcja edytuj ale chcialem jakos oddzielic wczorajszy dzien od dzisiejszego. Wiecej nie bede tak robil :cry2: :norty:

Edit zapomniałbym auto ma slady rdzy na felgach wiec sadze ze mogło troche stac w tej austri. Niewiem czy to plus czy minus moze plusem byc to ze jak stało to gosciu nie musiał cofac za duzo km :mrgreen:

Opublikowano

Witam

do Rogera-Nysa i zapytac czy zrobi ta inspe dis na ktora sie umowilismy DZIS czy znow powie ok i zaleci w h...

Żona wzięła auto , pojechała do mamy , maiła tam być 2 godziny , siedziały cały dzień i piekły ciasta na jakąś imprezę. Pojechała z moim telefonem . Nie mogłem się przez cały dzień dodzwonić na swój telefon , telefon żony i telefon mamy. Życie nie jest lekkie .

Byłeś umówiony na konkretną godzinę u mnie pod domem . Gdybyś podjechał , nie było by problemu.

Nikt nie zaleciał w h.. wypraszam sobie.

Jeśli nie w sobotę to w niedzielę , co za różnica jeśli ty chcesz kupić a ktoś sprzedać to dzień tygodnia i godzina są bez znaczenia.

To mój tel . 600218347 jak coś dzwoń , pomogę.

Pozdrawiam Krzysiek

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano

No to przepraszam i zwracam honor , ale jak dzwoniłem w piatek mówiłem ze jak cos zadzwonie 1h wczesniej aby sie upewnic i dac znac. Dzwonie dzwonie , pisze sms nikt nie odpisuje to mysle co bede jechał jak nikogo nie bedzie w domu :duh: Jeszcze ten sprzedwca namieszał mi w głowie mówiac ze tam zna osoby z Nysy, wiec jakies głupie skojarzenia mi przyszły na mysl :evil: ..... Ale jazdy probnej i tak nie robiłem czas mnie ograniczał , umówiłem sie na sobote to wtedy juz na 100% wpadne do Ciebie i bede stał pod drzwami chodzby do niedzieli :mrgreen: :twisted: Jak cos zadzwonie 1dzien wczesniej czyli w piatek.

Jeszcze raz sorry troche osob wystawiło mnie do wiatru ostatnimi czasy tego mam takie złe odczucia jak cos nie wyjdzie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Flip i Flap jednym słowem :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sam " Flip" uwielbiam zawracanie du.py , nie dzwonił więcej , nie pisał , nie przyjechał. Siedziałem cały dzień w domu i czekałem na gościa , miał przyjechać , mieliśmy oglądać auto i zrobić diagnostykę przed zakupem.

Mówiąc krótko ..... "nie polecam". :duh:

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Opublikowano
Może już nie szuka BMW ?

Opublikowano

Na razie jeszcze nie mam ,niebawem wielkie otwarcie. Puki co robię to i owo w garażu pod domem , zaplecze fajne ale trochę mało miejsca. Zresztą do dobrego zlogowania auta potrzebna fajna prosta , taką mam . :cool2:

Pozdrawiam Krzysiek

Opublikowano

Sam " Flip" uwielbiam zawracanie du.py , nie dzwonił więcej , nie pisał , nie przyjechał. Siedziałem cały dzień w domu i czekałem na gościa , miał przyjechać , mieliśmy oglądać auto i zrobić diagnostykę przed zakupem.

Mówiąc krótko ..... "nie polecam". :duh:

Auto zostało sprzedane, dlatego nie dzwoniłem nie pisałem. Jeszcze raz sory Roger jesli cie uraziłem ale dzwoniłem wtedy do ciebie pare razy nawet 2h przed przyjazdem, pisalem sms potem tez dzwoniłem wiec nie gniewaj sie ale mogłem pomyslec ze mnie olałes albo cos ci wyleciało ( niestety róznie to w zyciu bywa).

Ale mniejsza z tym wyszło jak wyszło moja strata :duh:

Czy auta przestałem szukac ?

Ogolnie bylem jeszcze 2 ogladac ale tamte 2 to była kompletna porazka więc chyba sobie daruje bo niewiem czy jest sens na zime kupowac auta , tym bardziej jak sie mieszka na prowincji w PL , ze jak zawieje to do wiosny :mrgreen:

Aha tak na koniec. Ten sprzedawca jakis podejrzany sie okazał jak dzwoniłem do niego 2x powiedział mi ze auto zostało sprzedane w niedziele ( a w sobote je ogladalem i mowilem ze za tydz w sobote przyjade z kasa i je sprawdzimy). Ale co najlepsze sprzedawca mi mowi tak '' ale załatwilem nastepne bedzie za pare dni w PL z duza navi, skóra i xenonem i tez za 35tys zł do opłat..'' I wtedy juz sobie darowałem kupno od tego '' Pana'' auto. Dodatkowo pół nocy przesiedzialem w necie i znalazlem oferte tego własnie auta ktore pare dni temu miało przyjechac do PL wystawione na sprzedaz przez tego sprzedającego miesiac temu -.-

Takze temat do zamkniecia i radze omijac auta za 34 900zł z takim wysposazeniem w okolicach Nysy ( kolor szary bodajze , felgi 17tki)

Pozdrawiam