Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam przeszukałem całe forum i nic konkretnego nie znalazłem. Moje e34 od kupna tylko odpalałem na benzynie (mało paliwa i brak kasy na nie) dzis zatankowałem ja za 200zl i [BAD]! Pali na benzynie ale wkręca sie do 2500 obrotów jak wcisnę gaz do końca to tak jakby nie na wszystkich garach działała i śmierdzi benzyna z tłumika puszczam noge z gazu i albo zgaśnie albo zaczyna falowa. Po zgaszeniu i ponownej próbie na wolnych chodzi bez problemu dopoki znow nie przygazuje do 3500. Jednym słowem wkreca sie tylko do 3500 obrotów i moge na benzynie tylko ja odpalic. Dodam ze na lpg cieka bajecznie. Pomożecie???
Opublikowano
odłącz czujnik przepustnicy i sprawdż tak samo z przepływką. Świece sprawdz , zobacz czy układ dolotowy nie łapie lewego powietrza . i na razie chyba tyle . Mozesz sprawdzic jeszcze czy pompa paliwowa daje na wtryski dobre ciśnienie, o ile się nie mylę powinno być 3,5 bar
Opublikowano
jaki masz silnik m20 czy m50 i ta instalka LPG jaka :?: opisz konkretnie a puzniej bedzie mozna sie doktoryzowac :cool2:
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Dalem sobie spokoj z tymi obrotami bo 2 miesiace temu postanowilem ja sprzedac bo nazbieralo sie tych usterek. Mialem jezdzic tylko do wiosny. Prawda jest taka ze sprasznie mi sie podoba ta moja bunia i nie mam serca jeje sprzedac bo juz troche wlozylem w nia :D Wiec koledzy odswiezam temat i potrzebuje waszej pomocy z tymi obrotami. Tak jak wczesniej pisalem obroty faluja na benzynie i wkreca sie do 2500-3000 obrotow i zaczyna strzelac w dolot a w powietrzu unosi sie zapach benzyny. Silnik to m50b20 vanos gaz 2 generacji (na gazie jest wszystko ok). Guma od dolotu cala i nie lapie lewego powietrza. Na odpalonym odkrecilem przewody od przeplywki i nic sie nie zmienilo w pracy silnika. Czy to przeplywka?
Opublikowano

Na początku to ja bym ją podpiął do kompa, na pewno Ci coś wywali. Osobiście to sprawdziłbym jak podają wtryskiwacze, czy masz ładną mgiełkę. Jeżeli zawsze miałeś mało paliwa to sprawdziłym pompe paliwa. Podobny objaw miał kolega, w dalszym etapie zaczęło szarpać totalnie aż pompa stanęła. Jakbyś miał skądś na podmiankę to jak najbardzeij czujnik położenia wału bym podmienił bo od tego to się cuda dzieją a błędu może CI nie pokazać jeżeli nie padł całkiem. Jeżeli jest uszkodzony to pokaże że wszystko ok.

To tak na początek, jak się zorientujesz w tym to można mysleć dalej.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Strzaly w dolot to czesto poprostu brak iskry. Nabije ci paliwa w cylinder i potem strzela. Olej nie stoi w gniazdach swiec? Fajki dobre? Chodzi o to zeby sprawdzic czy nie ma przebic.
Opublikowano
sprawdze to w wolej chwili ale moim zdaniem na odpalonym silniku po rozlaczeniu przewodow od przeplywki powinny zmienic sie obroty albo zgasnac czy tak?
Opublikowano
Odłącz przepływkę i odpal jak się poprawi może wskazywać albo na przepływke albo na lewe powietrze.Jak odpalisz bez przepływki i jest spokój podłącz w trakcie pracy silnika jeśli będzie ok to raczej przepływka jeśli zacznie bujać raczej lewe powietrze.
Opublikowano

to takie celowanie w ciemno..w taki sposób to mogę Ci wymienić po kolei wszystko co może dawać taki rezultat, dlatego najłatwiej jest podpiąć pod kompa.

CO do przeplywki to na odpalonym silniku gdy ją odłączasz silnik powinien zadrżeć, obroty zawachlować i się unormować. Sprawdzone na naprawdę wielu beemkach i tak powinno po prostu być.

(OO=[][]=OO)

Opublikowano
Też nie traktuj podłączenia do kompa jako wyrocznie. Jeżeli się nie mylę to pokaże Ci on błędy tych czujników, których podawane wartości odbiegają znacząco od zdefiniowanych. Dlatego jeżeli coś mieści się w zakresie mimo, że jest błędne to żaden komputer tego nie pokaże.
Opublikowano
Też nie traktuj podłączenia do kompa jako wyrocznie. Jeżeli się nie mylę to pokaże Ci on błędy tych czujników, których podawane wartości odbiegają znacząco od zdefiniowanych. Dlatego jeżeli coś mieści się w zakresie mimo, że jest błędne to żaden komputer tego nie pokaże.

święta prawda, ale jest to rzecz dzięki której możesz postawić krok na przód

(OO=[][]=OO)