Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panowie.Posiadam bunie e46 320d 150KM 2002r. Dzisiaj pojawił sie problem.Po przejechaniu ok 2km kiedy wycofywałem autko zgasło niby nic, odpaliłem i normalnie ruszyłem po paru metrach znowu zgasła i koniec już nie odpaliła.Normalnie kręci wszystkie kontrolki ok.Czy może to mieć związek z tym że wymieniałem olej jakiś czas temu,nie był resetowany komp i mam oilservice na -1100km. Proszę o pomoc od czego zacząć jestem trochę zielony w mechanice.Prosze też o wyrozumiałość bo jestem tu nowy.Z góry dziękuję
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego nie chodziło o to żebyś nowy tema zakładał z tytułem 320D, ale żebyś do poprzedniego dodał 320d. Popatrz jak inne tematy wyglądają. Nie ważne, abyś znalazł rozwiązanie problemu :cool2:

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Witam Panowie.Sprawdziłem pompke podprogową i jest tak:po podłaczeniu na krótko pracuje bez problemu.Kiedy jest podłączona normalnie i przekręcam kluczyk słychać jak się włącza ale tylko na sekundke.Czy może to być problem z jakimś czujnikiem? Bo wygląda to tak jakby coś ją odcinało.Dzięki za pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odłącz przewód paliwowy wychodzący z pompki i zobaczy też się od razu wyłączy, czy może będzie pompować paliwo. Jeśli będzie cały czas chodzić i pompować paliwo, to znaczy, że coś jest walnięte dalej, szyna, wtryski, może czujnik lub zawór (choć to bym odrzucił). Jeśli nie będzie pompować i wyłączy się po tej sekundzie, stawiałbym na przekaźnik, prąd do pompki dochodzi właśnie poprzez przekaźnik. Gdzie on jest? Nie jestem pewien, ale chyba pod maską przy podszybiu od strony kierowcy. Jest tam czarna skrzynka z elektroniką. Poszukaj na forum, chyba o tym gdzieś było.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Powiem Ci że z tym przekaznikiem to chyba dobry kierunek.Troche poczytałem i coś w tym jest nie wiem tylko dokładnie gdzie to znalezć podobno jak się otworzy puszkę z bezpiecznikami to pod nią jest jeszcze jedna przykrywka i pod nia są przekazniki.Umówiłem się też już z fachurą i ma przyjechać z kompem.Pozdrowionka