Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Członkowie klubu
Opublikowano
Dobrze widze ? M5 ? To teraz jedynka chyba pojdzie w odstawke na jakis czas :mrgreen:

M5 kupione z zamiarem jeżdzenia letnio-weekendowego. Na razie bez długich wycieczek bo jest kłopot z odpowiednim ubezpieczeniem na starucha raz, dwa ma kilka rzeczy do roboty. Ale napiszę krótko: mimo, że cięższe od F20 400 kg i starsze 12 lat to czuć pod pedałem i na kierownicy co znaczy M.

Opublikowano
Dobrze widze ? M5 ? To teraz jedynka chyba pojdzie w odstawke na jakis czas :mrgreen:

M5 kupione z zamiarem jeżdzenia letnio-weekendowego. Na razie bez długich wycieczek bo jest kłopot z odpowiednim ubezpieczeniem na starucha raz, dwa ma kilka rzeczy do roboty. Ale napiszę krótko: mimo, że cięższe od F20 400 kg i starsze 12 lat to czuć pod pedałem i na kierownicy co znaczy M.

:cool2: :cool2:

• Członkowie klubu
Opublikowano

5e2b87c5b41d3cfegen.jpg

d8d062658ea73345gen.jpg

W piątek byłem w Autoestetyce na kontroli powłoki i czyszczeniu. Zalecenia były żeby być co pół roku ale wiadomo jak z czasem;)

Generalnie jestem zadowolony z powłoki Modesta, nawet jak auto jest mocno zakurzone/zabrudzone to z daleka widać że coś jest na tym lakierze, zupełnie inna głębia koloru i odbijanie światła.

Opublikowano

Mam tak samo jezdzac raz f21 a raz 645ci ktorej jest deliaktnie wolniejsze od m5 e39 ale tez daje rade.

Calkiem inna reakcja na pedal i inna frajda z jazdy. F21 jezdze jak dziadek oszczednie w 6er calkiem inaczej.

Fakt ze moja jedynka ma 115 km wiec roznice czuje duzo bardziej niz Ty.

Opublikowano
BTW bardzo mi się podobają białe jedynki z czarnymi kolami i nerkami. Do tego szyberdach fajnie się komponuje.

Dokładnie, świetnie wyglada a m-pakiet dodałby jej jeszcze więcej uroku :cool2:

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Członkowie klubu
Opublikowano
BTW bardzo mi się podobają białe jedynki z czarnymi kolami i nerkami. Do tego szyberdach fajnie się komponuje.

Dokładnie, świetnie wyglada a m-pakiet dodałby jej jeszcze więcej uroku :cool2:

Trochę o tym myślałem, ale teraz mam na co wydawać pieniądze;)

• 2 miesiące temu...
  • 10 miesięcy temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Niedawno wpadło kodowanie w CodeMyBimmer: pamięć start/stopu i sportowa skrzynia biegów. O ile to pierwsze to się okazuje, że wcale nie potrzebne bo rączka z przyzwyczajenia i tak po odpaleniu zasuwa od razu na guzik to ze skrzyni jestem bardzo zadowolony :D

I taka ciekawostka, w końcu wymieniłem tylne klocki. Fabryczne starczyły na 142 tys. km! Jeszcze by trochę przejechały ale już czujnik dawał znać.

Opublikowano
Niedawno wpadło kodowanie w CodeMyBimmer: pamięć start/stopu i sportowa skrzynia biegów. O ile to pierwsze to się okazuje, że wcale nie potrzebne bo rączka z przyzwyczajenia i tak po odpaleniu zasuwa od razu na guzik to ze skrzyni jestem bardzo zadowolony :D

I taka ciekawostka, w końcu wymieniłem tylne klocki. Fabryczne starczyły na 142 tys. km! Jeszcze by trochę przejechały ale już czujnik dawał znać.

Tak Ci się wydaje mi tez po zakodowaniu tego i tak rączka automatycznie wędrowała do przycisku z przyzwyczajenia, ale teraz nie wyobrażam sobie żeby tej pamięci nie było :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Sportowa skrzynia? Rozwiniesz temat?

Czyli taka jak u mnie. Jak szukałem f2x to czytałem ze bez problemu można ja zakodować i działa tak samo jak ta która wyjedzie z fabryki później możesz sobie zmienić lewarek tez na ten sportowy do pełni szczęścia :wink:

• Członkowie klubu
Opublikowano

Czyli taka jak u mnie. Jak szukałem f2x to czytałem ze bez problemu można ja zakodować i działa tak samo jak ta która wyjedzie z fabryki później możesz sobie zmienić lewarek tez na ten sportowy do pełni szczęścia :wink:

Fabryczna ma jeszcze manetki przy kierownicy. To co można zakodować to szybsza zmiana biegów ( 0,2s vs. 0,1s) i chyba launch control, aczkolwiek ja tego drugiego nie potrafiłem uruchomić. Inna sprawa, że próbowałem tylko raz :D

Próbowaliśmy też kiedyś u kumpla w F31 z fabryczną sportową skrzynią i też nie dało rady więc może nie każda ma opcję LC.

Opublikowano

Fabryczna ma jeszcze manetki przy kierownicy. To co można zakodować to szybsza zmiana biegów ( 0,2s vs. 0,1s) i chyba launch control, aczkolwiek ja tego drugiego nie potrafiłem uruchomić. Inna sprawa, że próbowałem tylko raz :D

Próbowaliśmy też kiedyś u kumpla w F31 z fabryczną sportową skrzynią i też nie dało rady więc może nie każda ma opcję LC.

Dokładnie jeszcze manetki zapomniałem o tym :wink: LC pojawiło się w autach dopiero w 2013 bodajże od sierpnia, wiec możliwe ze była sprzed tej daty.

• Członkowie klubu
Opublikowano
O widzisz, ciekawe czy da się zakodować LC w starszych autach. Nie to, żeby mi to było potrzebne, ale jestem ciekawy :D
  • 3 miesiące temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

0ac8418762b52f44med.png

Szybciej już nie będzie. Mierzone jakiś czas temu ale zapomniałem wrzucić. Mierzenie z OBD to nie Racelogic ale sprawdzałem w innych samochodach i wychodziła mniej więcej seria.

• 9 miesięcy temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

IMG7726jp_qssrnrq.jpg

IMG7729jp_qssrnxp.jpg

Wleciały nowe tarcze. W końcu, bo na fabryce przejechałem 160 tys. km. Narazie nie sprawdzałem pod ekstremalnym obciążeniem bo na dotarciu, ale seria tak z 200+ niedomagała. No chyba, że mam wygórowane wymagania po zainstalowaniu 8 tłoczków w e39 :D

1er będzie na sprzedaż listopad/grudzień.

• 3 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.