Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, mam problem tego typu, wyjechałem o 15.30 w trase, po 2 godz

jazdy większość autostrada zatrzymalem sie na stacji. Chcac jechac dalej nie moglem odpalic auta. 2 razy probowalem i silnik lapal ale w ulamku sekundy jakby go cos blokowalo i gasl. Za trzecim razem ledwo co odpalil. Pojechalem dalej. Jade juz 1,5 godz silnik pracuje równo, moc jest, jadę autostrada ale nie przekraczam 120 km/h. Mam jeszcze ok godziny jazdy autostrada.Od niedawna rzezi mi kolo pasowe. Oprocz tego w ostatnim czasie czasami dlugo trzeba bylo kręcić zanim odpalil. Czy ktoś moze doradzic co moze byc przyczyną tego dzisiejszego problemu z odpalaniem?

Mateusz prowadzi wiec pisze jego narzeczona:)

Opublikowano
Ja wiem co jest przyczyna twojego kłopotu,jest to twoje zaniedbanie w stosunku do auta.Jak dbasz tak masz,nawet bmw sie zepsuje

tulipan na jakiej podstawie twierdzisz, że nie dbam o samochód? nie masz o tym zielonego pojęcia. dbam jak tylko moge, stosuje najlepsze części, sporo oryginałów a jeśli nie to tylko najlepsze zamienniki. przykład pierwszy z brzegu, we wtorek wymieniłem rolke napinacza klimatyzacji bo delikatnie zaczęła szumieć, i olej razem z filtrem, olej jaki zastosowałem to oryginał BMW oczywiście pełny syntetyk, filtry mann. więc nie oskarżaj mnie że nie dbam o auto. koło pasowe dopiero we wtorek się okazało że jest do wymiany podczas wymiany napinacza klimatyzacji bo szumiała rolka, myślałem że to tylko to jednak okazało się że troche mniej ale dalej coś hałasuje, i padło na koło pasowe.

co do tematu, po powrocie do wrocławia próbowałem odpalać silnik, 2 razy odpalił bez najmniejszego problemu, raz nie odpalił, wogóle nie zagadał, zazgrzytał tylko prawdopodobnie rozrusznik i on jest winny wg mnie

Opublikowano

Podpinam sie pod temat poniewaz mam podobny problem :

Mianowicie jak zimny pali za kazdym razem bez problemu jak cieply to czasmi za ktoryms razem dopiero odpali, posiadam 320 d 150 km automat ostatnio przez tydzien ten problem sie nie pojawial dzis sie nasilil pod wieczor kilka razy go gasilem i odpalal bez problemu . POMOCY !!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najpierw szukamy a potem pytamy :wink:

viewtopic.php?f=31&t=120859

opcję są w sumie chyba 3:

jak kręci:

- wtryski,

- czujnik położenia wałka rozrządu;

jak nie kręci:

- rozrusznik, szczotki mogą się zawieszać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

czy błąd czujnika położenia wałka był by wyświetlany ?

u mnie kreci z 5s i potem odpali przykopci podczas jazdy nie ma dymienia nawet przy konkret depnięciu nie ma zasłony dymnej.

Opublikowano
Witam podłączyłem pod kompa I blad 4203 ktory wyskakiwal gdy silnik nie chciał sie uruchomić . Zauważyłem że auto kopci troche jak dam sandał w podłogę to ścianą za mną dymu ? I teraz pytanie co to może być bo komputer pokazał że to coś z zasilanie swiec zarowych sterownik lub masa ale te objawy wyglądałaby na coś innego bo u mnie tylko na ciepłym to sie dzieje