Skocz do zawartości

odpowietrzenie podgrzewacza wody 320d 2003r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
szukałem ale nie mogę znaleźć. jak odpowietrzyć układ po wymianie podgrzewacza wody. widzę korki na wężykach ale jak to zrobić , i silnik do jakiej temperatury trzeba zagrzać, ktoś podpowie krótko co pokolei wykonać ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja zawsze odpowietrzam, nie zależnie jakie to BMW, tak:

Wykręcam wszystkie korki odpowietrzników jakie są, zalewam płynu na maxa czy w zbiorniczek czy w chłodnicę i odpalam autko. Dolewam cały czas płynu jeśli jest taka potrzeba. Po osiągnięciu temperatury tak wysokiej żeby otworzył się termostat czy termostaty w zależności jaka to beemka, dolewam znowu aż dziurami po odpowietrznikach wylewa się sam płyn bez bąbelków. Skręcam wszystko i w drogę. Kontrolnie następnego dnia odkręcam korek na zbiorniczku lub chłodnicy, dolewam płynu jeśli trzeba i to już koniec.

Tym sposobem odpowietrzyłem już sporo beemek i zawsze było OK.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• 2 miesiące temu...