Skocz do zawartości

e39 530d po lifcie nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Muszę przekręcać stacyjkę, aż usłyszę, że załącza się pompa (nie jestem pewien którą słyszę, ale chyba progową) i dopiero wtedy mogę kręcić i odpala. Wymieniałem już czujnik na listwie, pompę progową, przekaźnik do pompy i dwa wtryski regenerowałem, bo mówili że to od tego, że się cylinder zapowietrza. Za każdym razem, po każdej naprawie na chwilę jest dobrze, potem problem wraca. Kiedy mam powyżej pół baku jest lepiej, ale rano też nie zapala - pompa w baku sprawna. Komputer diagnostyczny pokazuje błąd czujnika ciśnienia paliwa na filtrze, ale to podobno nigdy się nie psuje, więc problem gdzie indziej. Tylko gdzie?
Opublikowano
Właśnie niedawno czytałem, że ktoś miał jakieś jaja z takim silnikiem jak Ty, różne rzeczy wymieniał i nic nie pomagało, i w końcu wymienił czujnik ciśn. na filtrze i było po problemie.
Opublikowano
jak dokladnie brzmi ten blad? sprawdz jakie cisnienie daje progowka w momencie gdy nie chce odpalic
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
ten czujnik też już przekładałem z innej trzy litrówki i nie pomogło, oczywiście można założyć, że tamten był walnięty (ona już nie chodziła), ale staram się asocjować, eliminować, etc., żeby znaleźć przyczynę. w serwisie mi powiedzieli, że błąd na tym czujniku pokazuje przy różnych innych defektach pompy, przekaźnika, ogólnie jak coś nie hula w podawaniu paliwa to ten czujnik ma błąd. wyjaśniłem?