Skocz do zawartości

Czy wtryskiwacze z m52 pasują do m50 ?

sad_madman

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie jeden z wtryskiwaczy zaczął mi ciągle lać benzynę. Chciałbym wymienić na inny no ale wiadomo, że trochę takie coś kosztuje. Wg bmwstore tylko od M50 pasują, na aukcjach znajduję, że dany wtryskiwacz pasuje do M50 i M52 a znowu jak sprawdzałem nr części 0280150415 [na lokalnym szrocie mają] to niby pasuje do M52B20 oraz M50B25.

Dlatego też pytanie jest - co stanie się jak wsadzi się taki wtryskiwacz ? No i czy w ogóle można taką podmiankę zrobić ?

Może mieć inną wydajność. Jak wymienisz wszystkie to być może, skoryguje czasami, ale jak wymienisz jeden to mogą być problemy.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

• Zasłużeni forumowicze
Do silnika m50b20 są wtryski z końcówką 414 a do m50b25 z końcówką 415.O jakim numerze chcesz wstawić i do jakiego silnika?
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Potrzebuję wtrysk do M50B20 Vanos. Wg Vinu wtryskiwacze są 13641730059, zamiennik to 0280150414. Niby w sklepach jest napisane, że ten pasuje także do M52B20 w E36, no ale jak się dalej sprawdza to już niby tam jakieś inne są.

Na chwilę obecną - co się stanie jak wsadzi się 415 zamiast 414 ?

• Zasłużeni forumowicze

One różnią się wydajnością około 1ml przy ciśnieniu 3bary.

http://www.usrallyteam.com/content/products/injector/Bosch_Injector_data.xls

Może pracować niezbyt równo.

Zostało mi 5 wtrysków z m50b20 to ze dwa mogę Ci wysłać za free bo szlag je trafi i nikt z nich nie będzie miał pożytku.Nie miałem z nimi problemu.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Ja nie potrafiłem znaleźć tych danych. Rozumiem, że te wtryski 415 pracują pod ciśnieniem 3,5 a jak im się zapoda ciśnienie 3 to będzie śmigało [bo niby parametry są podawane dla tego ciśnienia]. Może zadaję głupie pytania ale dopiero się uczę o mechanice.