Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Miałem ostatnio problem ze skrzynia wchodziła w tryb awaryjny od czasu do czasu, po skasowaniu błędu wszystko wróciło do normy lecz teraz nie chce zmieniać biegów tzn jak wciskam gaz w podłogę obroty dochodzą do 3tyś i nie zmienia biegu muszę popuścić gazu dopiero wtedy zmienia, jest to tragiczne bo aż boje się wyprzedać samochody bo muli niesamowicie czy ktoś wie co to może być?

viewtopic.php?f=72&t=117890

Opublikowano
Nie działa poprawnie, jak może działać poprawnie jak wciskam gaz powinna dawać kopa a ona nie jedzie tylko obrotomierz zatrzymuje sie na 3tys i licznik np na 60km/h , przecież wiem jak było wcześniej a jak jest teraz, jest to tragiczne podczas wyprzedzania zamiast odchodzić w parę sekund to wyprzedzanie jest grosze niż oplem astra mojego ojczulka gdzie ma 60km i silnik 1.4 :mad2: :mad2:
Opublikowano
Takie banalne pytanie: kiedy zmieniałeś olej z filtrem w skrzyni?

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
jeśli obroty dochodzą tylko do 3tys i muli to raczej masz coś z silnikiem a nie ze skrzynią...
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
jeśli obroty dochodzą tylko do 3tys i muli to raczej masz coś z silnikiem a nie ze skrzynią...

Wiesz, ale sam silnik może być w porządku i "chcieć jechać", tylko skrzynia przez złe przełożenia będzie go blokować.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
A jak Ci silnik wchodzi na obroty na luzie? Jak staje przy 3 tys obr to faktycznie usterka może być w silniku, a nie w skrzyni.
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.