Skocz do zawartości

Po wymianie Panelu Climatronic webasto nie działa ;/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki kłopot otóż zmieniłem Panel Climatronic bo mechanik stwierdził że przez to klima chłodzi jak jej się chce ..Wymiana pomogła ale problem kolejny zrobił sie że webasto przestało chodzić / ;/ Przedtem było wszystko ok ..W czym problem leży ?
Opublikowano

Musisz przekodować klimatronic (IHKA), np. DISem (easyDisem z opcją kodowania).

Kiedyś robiłem to też u siebie i nagrałem też film jak to zrobić krok po kroku. Jak będziesz miał problemy to daj znać to podeśle link do filmu jak go znajdę.

Opublikowano
zmieniłem Panel Climatronic bo mechanik stwierdził że przez to klima chłodzi jak jej się chce ..Wymiana pomogła

Czy u Ciebie rozłączało sprężarkę klimatyzacji i ponownie włączało?? Wyrzucało błąd przekaźnika sprężarki klimy??

Opublikowano
Nie cały czas chodziła tylko leciało powietrze róźne ..Kolego podeślij mi ten filmik ..A jakbym włożył z powrotem stary panel to też trzeba będzie kodować ? Chyba nie bo działało wszystko na starym
Opublikowano

Jak działało to po co wymieniać? I co znaczy 'leciało powietrze różne'? Może masz problem z zaworem który się nie zamyka i cały czas grzeje nagrzewnicę

Link do filmu :