Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hmm... Nie wiem o co ci dokładnie chodzi, ale domykacze szyb (takie uniwersalne) podłancza się bezpośrednio pod silniczek według schematu dołączonego do takiego urządzenia. Pozatym o ile się orientuje to w e34 szyby domykają się po przytrzymaniu kluczyka w pozycji zamknij, więc wystarczy w funkcjach alarmu ustawić czas zamykania na np. 30 sekund (zależy to od funkcji alarmu) i sam Ci wszystko pozamyka, zamki+szyby+szyberdach. Jeżeli nie o to chodzi to pisz, spróbuje pomóc.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano
jest tak jak mowisz po przytrzymaniu kluczyka wszystko sie domyka ale w alarmie ktory zalozylem jest osobny przewod do domykania szyb na ktorym mozna ustawiac czasy impulsu i nie wiem gdzie go podpiac a moze zamienic go z przewodem ktory zamyka zamek ?
Opublikowano
najlepiej sprawdź to tak, podłącz kontrolkę (żarówkę) pod ten wolny przewód i załącz alarm obserwując co się będzie działo. Jak zaświeci i po określonym czasie wyłączy się to znaczy że możesz zastąpić przewód od zamykania centralnego przewodem do domykania i będzie działało. Tylko pamiętaj że centralny w e34 jest sterowany PLUSEM.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
cwietu udalo Ci sie to zrobic ???

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
:( nie idzie bylem z tym u takiego pseudo elektronika co zaklada alarmy i znalazl ten kabel od domykania i nawet domykalo po ustawieniu odpowiedniego czasu ale wystepowal pozniej problem z otwarciem drzwi cos sie blokowalo i zostawilem narazie tak jak bylo i problem aktualny
Opublikowano

no to trzeba bedzie go rozwiazac.

100% rozwiazaniem to bedzie wszystko co bylo oryginalne odlaczyc i zalozyn nowy modul domykania szyb i podlaczyc go pod alarm. ale po co tak kombinowac jak mozna stare , oryginalne zastosowac !

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
własnie właśnie , a u mnie to przestało nagle działać , a działało i mogę przytrzymywać ten kluczyk i się szybki nie domykają, co waszym zdaniem się stać mogło bo mam ten wózek od 4 dni?
Chyba chciałbym sprzedać swoją i zamienić na nowszy model...może 7-kę?
Opublikowano

odpowiedzialny jest chyba za to modul comfort (zielony pod kanapa).sprawdz bezpieczniki albo modul.

zeby domykaly sie szybki trzeba podlaczyc pod drugi kanal alarmu pilota, ktory bedzie zalaczal ten sam przewod co uzywacie do zamykania auta. zalaczajac 2 kanal domkna sie szyby, pod warunkiem ze czas zalaczenia tego przekaznika bedzie dostatecznie dlugi, jesli elektryk nie radzi sobie z czyms takim proponuje zmienic "fachowca"

Opublikowano
A jaki to dokładnie problem występował z tym otwieraniem auta?